Реклама / Ads
7| 5428 |25.07.2019 НОВИНИ

Пиар експерт пред Фрог: Гешев генерира същото недоволство като Пеевски и това се усети пред ВСС

.
Весислава Танчева
Като човек, който се занимава с технологията на протеста, знам, че един протест е истински, когато на него има майки с деца. Днес пред ВСС дойдоха такива майки, ей така, минали с количката и решили да повикат. Жените са критерий за истинност на един протест. Там, където виждаш само яки момчета, не става въпрос за протест, а за нещо съвсем друго. Но там, където се появят хора на възраст от 2 до 102 години, това е истинският протест. Имаше си енергия днес.
 

Това каза пред Фрог нюз пиар експертът Весислава Танчева, която участва в протеста пред ВСС срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор.

Реално, когато аз отидох, имаше около 1000 човека. Някъде към 10,30 започна да оредява, защото хората тръгнаха към работа. И към 11 часа, доколкото разбрах, пътят на трамваите е бил освободен. Имаше онази енергия, която се усещаше в първите дни на 2013 година.  Същият тип енергия, същият тип гняв се усети.

 

Подозирам, че предложението за  Гешев е някаква форма на димка.  Този човек генерира същия тип недоволство, което генерираше Пеевски навремето. Може да не се събраха 10 000 души пред ВСС, но това не означава, че извън протеста хората нямат същото отношение. Гешев, за разлика от Пеевски,  е по-малко известен и по-малко мразен.

 

От година насам се явява в публичното пространство и затова хората не знаят много за него.  Ако е вярно, което показва инстинктът ми, че това е някаква форма на димка, като нищо в последният момент ВСС ще оттеглят предложението си под натиска „на улицата“. И ще кажат: „Ето ви един по-послушен- Емил Радев“, примерно“. Ще предложат  някой, който на пръв поглед ще изглежда по-приемлив, но ще е същия тип. Просто няма да е известен с някоя дива щуротия, както е Гешев.

 

Това, което твърдят от ПИК, че са били насилвани,  са пълни глупости. Истината е, че ги замеряха със стотинки. Най-унизително ги замеряха с жълти стотинки. Те даже останаха на паважа и ако не се лъжа, на фейсбук профила на карикатуриста Христо Комарницки има снимки. По линиите на трамвая останаха разпилени тези  жълти стотинки. В интерес на истината те бяха  около 10 човека-Недялко Недялков, майка му, няколко души от ПИК и Канал 3, разбира се. Общо да са били 10-20 човека, не повече.

 

Какво още каза  Весислава Танчева, вижте в рубриката „Интервю“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 10197 |25.07.2019 Илиан Василев: Протестът пред ВСС показа, че има енергия, контрапротестите са стара руска техника на Путин . 6| 4153 |25.07.2019 Еврокомисар: България е изправена пред огромната опасност да загуби цялото си свиневъдство . 9| 4547 |25.07.2019 Протест срещу Иван Гешев пред сградата на ВСС в 9 часа . 2| 8069 |24.07.2019 Горещо ще е в предаването на Люба Кулезич, участва банкера Цветан Василев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads