Реклама / Ads
4| 4731 |13.11.2009 НОВИНИ

Пияни щурмуваха болница, друг смлати ватман

.
Пияните използвали нощта и нападнали дежурните лекари. Източник: Вяра Йовева
Пияни мъже са разбили вратата на реанимацията на УМБАЛ ”Д-р Г. Странски”-Плевен тази нощ и са нанесли побой на медицинския екип, съобщава сайтът PlevenLIVE.
 
Потърпевши от побоя са дежурният лекар д-р Славейко Богданов, две медицински сестри и една санитарка.
Шестима млади мъже и една жена във видимо нетрезво състояние са влезли в Университетската болница около 00:30 ч. тази нощ. Те пиели и пушели пред вратата на реанимацията и се държали агресивно и арогантно, съобщава PlevenLIVE. Една от дежурните медицински сестри ги попитала какво желаят, а те отговорили, че са близки на 24-годишната млада жена с пневмония от Тетевен, за чиито живот екипът на проф. Радко Радев се бори пореден ден.

Медицинската сестра отбелязала, че реанимация е затворено отделение и отказала на посетителите среща с тяхната близка. Пияните започват да удрят с юмруци вратата на реанимацията. Изплашена, сестрата докладва на дежурния лекар Славейко Богданов за проблемната ситуация. Той се опитва да обясни на групата, че нарушават правилника за вътрешния ред на болничното заведение и че в това състояние не могат да посетят болната си близка.

Д-р Богданов затваря вратата на реанимацията след себе си. Пияните мъже разбиват с ритници вратата и чупят стъкло на реанимацията. Нахлуват вътре с ругатни и започват да нанасят побой на целия медицински персонал. Писъците на потърпевшите са съпроводeни с писъците на шокираните от побоя пациенти в реанимацията.

„Едва сега разбрах колко сме беззащитни. Бях сериозно притеснен за живота си. Аз съм в шок от случилото се. И всичко това се разигра пред очите на пациентите. Никога не съм допускал, че може да се случи подобно нещо. Не се чувствам сигурен на работното си място. Не мога да защитя нито себе си, нито персонала, нито пациентите”, коментира д-р Богданов. Той добави, че това е прецедент в 25-годишната му практика като лекар и ще търси защита на правата си по съдебен ред.

По повод инцидента доц. Димитър Стойков, изпълнителен директор на УМБАЛ ”Д-р Г. Странски”, заяви: „Ако болницата е храм на здравето, то реанимациите са олтарът на този храм. Там десетки пациенти са на границата между живота и смъртта и персоналът полага неимоверни усилия да ги върне към живот. Подобни скандали и побоища са абсолютно недопустими и от морална, и от човешка, и от здравна гледна точка. Ето защо болницата ще предяви иск за материални и морални щети към вандалите и ще настоява за най-сериозното наказание чрез всички законови средства.”

Малко по-късно пътник се е опитал да малтретира ватман на мотриса, движеща се по линия номер 17, съобщиха от "Столичен електротранспорт". Инцидентът е станал между спирките в посока от булевард "Константин Величков" към булевард "Александър Стамболийски". Пътникът е поискал да му бъде отворена вратата между двете спирки и след отказа на ватмана е нахлул в кабината и го е ударил. Заради опита за бой движението на трамваи бе преустановено за близо 20 минути. Нарушителят е задържан и отведен в полицията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 11782 |02.11.2009 Щурмуваха цех на Цар Киро . 7| 4874 |13.06.2008 Пияни миротворци в Босна и Херцеговина плашат командира си . 0| 5544 |31.10.2007 20 000 са хванати да карат пияни от началото на годината . 2| 6057 |01.07.2007 ВКР с нов шеф. Първата му задача - връщане на пияни миротворци от Босна и Херцеговина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads