Реклама / Ads
15| 4977 |23.01.2014 НОВИНИ

Пирински: Приятелският огън на Първанов не е от днес

.
Георги Пирински
В твърдението на АБВ, че няма да се отнемат гласове на БСП има предизвикателство на здравия разум. Хипотетично, ако АБВ имат 2 или 3 гласа, те към кого ще се причислят – към левицата или опозицията.
 

Това коментира зам.-председателят на БСП Георги Пирински в „Лице в лице” по бТВ. Според него имунитетът на Сидеров вече не е актуален въпрос. ГЕРБ казаха, че готвят нов вот на недоверие. Те показаха, че вече нямат намерение да провалят парламентарните заседания. Това личи и от писмото на Бойко Борисов от преди дни. Гласовете на "Атака" вече не са от такава голяма важност, каза Пирински.

На въпрос какво става в БСП, Пирински отговори, че в червената централа една седмица се обсъжда тази заявка на АБВ. Първото твърдение е, че тази листа по никакъв начин няма да помогне на левицата, и второ - има загриженост заради стремежа към разцепление на левицата. Затова нашият призив е отново да се преосмисли това решение. Пирински се съгласи, че това звучи обаче като ултиматум. Неизбежно уставът ще бъде приложен, това е логичният развой на събитията, каза още той.

От АБВ искат да предизвикат катарзис в БСП и да разтревожат левицата. Твърденията за зависимост на БСП са необосновани и са хвърлени в пространството без доказателствата. Категорично мога да заявя, че БСП не е в менгеме, продължи Пирински.

Познавам от 15-ина години Първанов. От доста години има индикации за така наречения приятелски огън. Г-н Първанов още като президент споменаваше това. След това излезе и с първоначално непартийната инициатива АБВ. Не е изненада, че у него има желание за друга политическа изява, но не съм очаквал, че би избрал точно този момент.

Относно дали допуска, че проектът АБВ е копродукция между Първанов и Борисов, Пирински коментира, че това са конспиративни теории. Има комуникация между Първанов и Борисов, както разбрахме, поне да си пожелаят Честита Нова година, беше лаконичен той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5796 |25.12.2013 Потушиха огъня на Витоша . 26| 5740 |11.10.2013 Гуцанов: ГЕРБ "вари на бавен огън" народа . 7| 7415 |21.08.2013 Хеликоптер , 10 пожарни и армия гасят огъня край София . 90| 5339 |17.08.2013 65-и ден: Малоброен протест, огънят поддържат тромби и вувузели

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads