Реклама / Ads
11| 5474 |05.02.2011 НОВИНИ

Писането на номер върху винетка - незаконно

.
Масово в пунктовете за продажба на винетки шофьорите са принуждавани да попълват номер на автомобила върху стикерите.
 

Това е абсолютно незаконно, тъй като промените в Закона за движение по пътищата, с които се въвежда подобно изискване, все още не са влезли в сила, пише Труд.

В четвъртък парламентарната комисия по регионална политика категорично отхвърли предлаганите промени за винетките с 12 на 0 гласа.

“На нас ни е казано, че върху винетките трябва задължително да се вписват номерата, затова го искаме”, обясниха служители на бензиностанции.

“Никой не може да ви принуждава да вписвате регистрационния номер на автомобила върху винетката”, заяви Александър Косерков от Агенция “Пътна инфраструктура”.

Само преди няколко дни от пътната агенция обявиха, че глоби за невписан регистрационен номер върху новите винетки няма да се събират до края на годината поради забавеното приемане на промените.

Сега циркът с винетките става пълен, защото не могат да влязат в сила и драконовските глоби за фалшива или изтекла винетка на лек автомобил. Санкцията трябваше да скочи от 100 на 400 лева! Понастоящем ръцете на катаджиите да глобяват по новата тарифа са вързани!

Новите промени са абсолютно недоразумение! Не може да налагаш една и съща санкция на човек, който е закъснял с един ден, и на такъв, който половин година не си е купил стикер, заяви заместник-председателят на парламентарната комисия по регионална политика Румен Петков. Според него не е редно и човек да купува винетки за всеки от автомобилите си, тъй като не могат да се карат няколко автомобила едновременно. Петков се опасявал също, че слънцето може да изтрие от стикерите написаните с химикал номера.

Вчера от Агенция “Пътна инфраструктура” обявиха данни за продажбите на новите винетки. Общият приход към 31 януари 2011 г. само от консорциума “Разпространение на винетни стикери” е в размер на 56 млн. лв.

Към тази дата миналата година сдружението е реализирало продажби чрез своята дистрибуторска мрежа в размер на 40,7 млн. лева.

Заедно с продажбите на Агенция “Митници” и АПИ общо са реализирани приходи над 64 млн. лева, съобщиха от ведомството. (Труд)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5012 |28.01.2011 Райснер: Българското правителство оказва натиск върху съда . 3| 5497 |13.01.2011 Акциз върху чалгата в помощ на културата . 92| 7922 |17.12.2010 Младенов: Първанов е политическият чадър върху структурите на ДС . 7| 7990 |25.10.2010 Издигнали "Веселото село" върху части от язовир "Ивайловград"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads