Реклама / Ads
28| 10051 |06.05.2020 НОВИНИ

Писателят Вл. Зарев: Коронавирусът е бич Божи, предупреждение срещу алчността на човека

.
Владимир Зарев
Това не е случайно заболяване. Една вирусна инфекция страшно бързо се превърна в пандемия, а пандемията в неразрешим проблем за човечеството. Това е бич Божи. Това е много сериозно предупреждение към човека. Това каза пред БНР писателят Владимир Зарев.
 

Според него, ако човечеството не разчете предупреждението правилно, "тепърва ще пати много".


"Това е предупреждение срещу истеричната алчност на човека, срещу този просташки материализъм, който залива цялото общество, срещу това, че парите се превърнаха в една от най-важните и единствени ценности... Щастието е много по-сложно и по-висше. Човек е щастлив, когато е здрав, обичан и обичащ, в хармония с другите и със себе си“, заяви Зарев.


"Хората забравиха какво е справедливост. Тя е изключително важно нещо, част от морала на човека, постиган с хилядолетия. Недопустимо е милиарди хора да тънат в бедност и тотална немотия. Това превръща човечеството в нещо взривоопасно и в един момент ще избухне. Забравихме величественото значение на простите и нужните неща - вкуса на водата, на хляба, цветовете на един изгрев", коментира той.


По думите на Зарев всички ние с нашето поведение и примирение сме подтикнали една такава зараза да ни напомни отново за човешките ни задължения и за високите морални стойности, за духовността.


"Имам теория, че този вирус ни свързва с насилието, което бяхме забравили. Насилието на поразяващия страх и за живота ни, и за бъдещето ни благосъстояние. Неизвестността. Третата форма на насилие е отнемането на свободата да се срещаме с други хора. Свободата е форма на различие. Колкото по-свободен е един човек, толкова по-различен е. С тези маски ни е отнето правото да изразяваме себе си. Това уморява:, каза още Владимир Зарев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5347 |04.05.2020 Френски лекар: Коронавирусът може би е влязъл в страната по-рано, отколкото мислихме . 8| 5903 |01.05.2020 Разузнаването в САЩ опроверга Тръмп: Коронавирусът не е създаден в лаборатория . 6| 6299 |30.04.2020 Ноам Чомски: Коронавирусът е последният масов провал на неолиберализма . 35| 11838 |18.04.2020 Нобелистът проф. Люк Монтание: Коронавирусът е създаден в лаборатория в Китай, има елементи на ХИВ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads