Реклама / Ads
56| 7953 |07.09.2015 НОВИНИ

Писмо на "Протестна мрежа"до Орешарски: Мястото ви е на задния вход на политиката

.
Пламен Орешарски
Вие ще останете в най-новата българска история като символ на по(д)ставено лице на политическото задкулисие. Нашият съвет е да стоите на задния вход на политиката и да се надявате просто да бъдете забравен.Така завършва отвореното писмо.
 
Ето и целия текст на отвореното писмо на "Протестна мрежа" до бившия премиер Пламен Орешарски:


"Господин бивш премиер,

Преди две години протестиращите срещу Вашето управление граждани Ви поканиха на публичен диспут, който Вие най-страхливо отказахте. Вместо това, две години продължвате да разпространявате лъжи, намеци и откровени клевети за “платено” и “мотивирано” участие в гражданските протести срещу управлението Ви. След последните подобни намеци, ние от “Протестна мрежа” имаме неприятни новини за вас:

Вашите и на вицепремиера Цветлин Йовчев твърдения за “стимулирани” протести вече доказано са обикновена политическа спекулация. Можем да Ви цитираме отговора на МВР от март 2015 г., цитиран по-късно и в отговор от ДАНС, че няма доказателства за събиране на оперативна и друга информация, въз основата на която да се разделят протестиращите на “спонтанно” и “мотивирано” протестиращи. Информациите, изнасяни от Вас и г-н Йовчев пред медиите и Консултативния съвет по национална сигурност, бяха и продължават да бъдат откровена политическа лъжа.

По време на Вашето управление беше създадена и специална “комисия за разследване на финансирането на протестите”. Тя не само, че не установи нищо, но и МВР и ДАНС потвърдиха, че при тях няма информация такава комисия изобщо да е съществувала.

Единствените доказани нередности по време на протестите и контрапротестите доведоха до арестуването на Ваш изявен поддръжник с криминално минало, заплашвал живота на други граждани. Не сте забравили това, надяваме се. Беше доказано в телевизионно разследване и в което имаше купуване на протестиращи граждани – от Вашия скрит коалиционен партньор политическа партия “Атака”

Разпространяването на лъжи и клевети за протестите няма да ви спаси от това, че продължавате да дължите отговор за много и важни въпроси:

Защо през Вашия мандат беше постигната най-голямата криза в отношенията с Европейския съюз, основно заради скандалния проект “Южен поток”? Ще разберем ли някога какво си говорихте на тайните срещи с шефа на “Газпром” Алексей Милер и КОЙ освен Вас присъстваше на тези срещи?

КОЙ поръча процедурата “по спешност” за издаване на допуск до класифицирана информация на Делян Славчев Пеевски, за да стане шеф на ДАНС? Вие или “обстоятелствата”?

КОЙ ръководеше Вашия таен щаб за създаване на “контрапротести” и имаше ли в него представители на една скрита медийна група, финансирана от една “банка, която не е била съвсем банка”?

Господин бивш премиер,

Вие ще останете в най-новата българска история като символ на по(д)ставено лице на политическото задкулисие. Нашият съвет е да стоите на задния вход на политиката и да се надявате просто да бъдете забравен."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 11541 |06.08.2015 Писмо от Виена. Австрийците гледат на българите като роми . 0| 5086 |15.07.2015 Каракачанов: Писмото от Страсбург за Гърмен е цинизъм и двоен стандарт . 0| 5675 |23.06.2015 Областният координатор на ГЕРБ в Пловдивско хвърли оставка с писмо до Борисов . 0| 4682 |20.06.2015 ЦСКA ще играе при аматьорите, Божков подкрепи клуба в отворено писмо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads