Реклама / Ads
8| 4260 |16.04.2010 НОВИНИ

Питат Ваньо Танов и Куйович за Юрген Рот

.
При закрита врата протече разпитът на директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов, който е призован като свидетел по делото срещу Юрген Рот. Очаква се като свидетел да бъде доведен и Алексей Петров - Трактора, който през юни ще бъде разпитан по искане на защитата на ищеца.
 
Немският журналист е обвинен за клевета от бившия вътрешен министър Румен Петров.

Преди разпита Танов каза, че познава Румен Петков от периода 2005-2007 г., когато той е бил вътрешен министър. По думите му информацията, която той е изнесъл при изслушване пред парламентарната комисия в Народното събрание е класифицирана и по тази причина, съдът определи делото да бъде засекретено.

В сградата на Софийски районен съд под засилена охрана на съдебната полиция се намира и Будимир Куйович, който също се очаква да даде показания днес по делото.

Шефът на митниците каза, че е бил разпитван за бивши разработки и по тази причина, за да не попадне под ударите на закона за защитата на квалифицираната информация, не пожела да даде подробности от разпита днес. Запитан дали са основателни опасенията на Юрген Рот за неговата сигурност в България, Ваньо Танов каза, че с него се е виждал един път. "Разговаряли сме само по въпроси, които излязоха в тази стенограма".

Frognews.bg припомня, че делото се води по жалба, заведена от Румен Петков през 2008-а година, след като политикът се почуства засегнат от публикациите на Юрген Рот в книгата му „Новите демони". Откъси от нея бяха публикувани в българската преса. В тях се твърди, че Петков е заповядал на икономическата полиция в Плевен да не контролира фирмите на областния лидер на социалистите Васил Антонов. В книгата се казва още, че бившият вътрешен министър е поддържал връзка с братята Красимир и Николай Маринови, известни като Маргините, и че е получавал пари от плевенската рафинерия „Плама".
Очаквайте подробности.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6166 |16.04.2010 Цв. Цветанов: Акция "Недосегаемите" продължава и днес . 10| 4443 |15.04.2010 Цветанов на гости на ВСС, топи двама съдии . 8| 4620 |13.04.2010 Цв. Цветанов: ВСС да проверява досиетата на магистратите . 1| 4966 |11.04.2010 Ваньо Танов свидетел по делото "Юрген Рот"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads