Реклама / Ads
9| 4893 |01.10.2018 НОВИНИ

Пламен Димитров:Най-бедните няма да издържат зимата

.
Пламен Димитров
Споредн президента на КНСБ Пламен Димитров най-бедните няма да могат да издържат зимата, а това са над 2 милиона души с доходи под прага на бедността, песнионери, безработни и хора с ниски доходи.
 

Мрачната статистика представена от президента на КНСБ Пламен Димитров беше в отговор на въпроса дали пълзящите нагоре цени не водят до ново обедняване на хората в страната. В предаването "Лице в лице" по бТВ Димитров каза още, че през лятото са алармирари правителството за предстоящото увеличение на цените и послествията за хората с ниски доходи.

 

„Само 1,4 милиона от българите могат да си позволят това, кеото им е нужно, а са им нужни поне по 1200 лева на човек”, заяви председателя на КНСБ. По думите му пенсиите и енергийните помощи трябва да бъдат увеличени поне с 10% от началото на 2019 година.

 

Милион и 500 хиляди са само пенсионерите с пенсия, която ги поставя под прага на бедността. 75% от домакинствата са под прага на бедност и не могат да осигурят дрехи  и храна за децата си. Сериозна част от населението не може де си отопли жилището през зимата. Много голяма част от хората с доходи по 250 лв. за член от семеството дават по 25% от тази сума като разходи за жилището си.  Най-бедните няма да могат да издържат, а това са над 2 милиона души, българи, коментира още Пламен Димитров.

 

Според президентъ на КНСБ Пламен Димитров единственият начин е ръст на доходите и спешно подпомагане на най-бедните.

 

"Скептичен съм към непазарни мерки, трябват пазарни мерки", коментира Димитров предложението на Пламен Порожанов хлябът да бъде продаван без надценка.

 

Той е категоричен, че таванът за пенсиите трябва да падне. Хората трябва да разберат, че щом са внасяли, имат право да получат, посочи президентът на КНСБ.

 

Димитров коментира още, че трудно търговските вериги ще отговорят на призива за фиксирани цени на стоките от първа необходимост,  каквото е предложението на Красимир Каракачанов.  "Прага на бедност се определя точно от тази кошница", допълва той. "Можем да я мерим и да я гледаме как расте, но трябва да е ясна методиката. Само да я мерим няма смисъл. Не е нуждо да се мери толкова, защото е ясно колко са бедни хората, трябва да им се помогне да не са бедни", каза в заключение Димитров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4256 |01.10.2018 Светлозар Лазаров нямал амбиции за главсек на МВР, но дава акъл на кабинета за газа . 0| 3608 |30.09.2018 БАБХ: Няма хранителни отравяния през лятото по Черноморието . 7| 7460 |30.09.2018 Търсят с обява пазачи на границата, няма изисквания . 22| 5161 |30.09.2018 Пламен Георгиев: Няма и ред за незаконна дейност на Делян Пеевски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads