Реклама / Ads
11| 5826 |04.12.2008 НОВИНИ

Пламен Галев: Прокуратурата се опитва да ни скалъпи някакво дело

.
Журналистката от в. "Струма" Лидия Павлова ходи от няколко дни с полицейска охрана, маскирани полицаи тарашат апартамента на бизнесмена Владимир Ангелов от Дупница.
 

 

Поредният полицейски екшън се е развихрил във вторник към 14.30 часа, когато полицаи с качулки търсили в жилището му бизнесмена Владимир Ангелов. маскираните насочили дулата на автоматите към 4 - ия етаж, на който се намира жилището на Ангелов, който е собственик на таксиметрова фирма. "Намерих после изскубана охранителната камера над вратата, а по нея имаше следи от кубинки, задните гуми на моя автомобил бяха жестоко нарязани. Нямама представа за какво са ме търсили" - заяви за Frognews.bg Ангелов. "На следващия ден пристигнах в София и се оказа, че от никъде не знаят и нямат информация, че съм издирван, нито съм получавал призовки. Потърсих информация от Главна прокуратура, но нито оттам, нито пък от дупнишката полиция имаха информация, за какво изобщо ме търсят", - допълни Ангелов. Той няма представа дали маскираните, които са го търсили са дошли по някакъв повод, свързан с журналистката от вестник "Струма" Лидия Павлова. Самата тя от няколко дни ходи с полицейска охрана, защото се чувствала застрашена за живота си. Нейното име нашумя, когато синът и бе замесен в инцидент със служител на охранителната фирма, която охранява Пламен Галев и Ангел Христов. Тогава медиите разтръбиха, че бодигард на известните като братя Галеви бизнесмени, е ударил в местно кафене синът на Лидия Павлова. Пламен Галев каза пред Frognews.bg, че така наречения бодигард всъщност е шофьор на съпругата на Ангел Христов и по никакъв начин нито той, нито Христов имат отношение към инцидента. Нещо повече, когато той се случил Павлова му звъняла към 1 часа през нощта. На другия ден той изпратил своя приятел - Красимир Оков, който предал на Павлова веднага да подаде жалба до полицията."Аз не отговарям за ничий постъпки, особено на големи и зрели хора, които сами могат да носят отговорност за своите действия." - бе категоричен Пламен Галев. Според него прокуратурата се опитвала да скалъпи някакво дело за организирана престъпна група, в която да бъде замесено неговото и това на Ангел Христов име. "Доколкото разбрах, журналистката Павлова се оплакала в полицията, че се чувства застрашена за живота си.

dypnica3galev.jpg

Пред нейния блок спирал черен джип. Това е така, но този джип спира там от доста време, просто защото един етаж под нея пък живее шофьорът на Ангел Христов. Павлова е писала много неверни неща за нас, но никога не сме и обръщали сериозно внимание."- допълни Пламен Галев. Според него съществували индикации, че наистина се готви някакво дело срещу тях, но Галев смята, че то не би могло да издържи дори и в съда на Тамбукту. "Няма никаква логика аз да пращам човек, който да и каже тя да подаде жалба в полицията и да изложи всичко, както е и да каже истината, а после да твърди странни неща, че се чувствала заплашена, защото пишела срещу нас. Владимир Ангелов сподели, че Лидия Павлова го набъркала в случай с изнасилване на младо момиче, с който той нямал нищо общо. "Търсят под вола теле, а истината е съвсем друга!" -  смята за последните събития в Дупница Пламен Галев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5625 |30.11.2008 Б. Борисов: Прокуратурата работи, когато няма политически чадър . 8| 4670 |04.11.2008 В. Стоилов всъщност опитвал да балансира . 51| 5066 |11.10.2008 Станишев дава подписката за уволнение на правителството на прокуратурата . 13| 4637 |08.10.2008 Вътрешната комисия на НС дава документи за ДАНС на прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads