Реклама / Ads
3| 7001 |08.03.2018 НОВИНИ

Пламен Георгиев – фаворитът на Борисов и Пеевски

.
С голямо мнозинство и привиден политически консенсус депутатите си избраха нов Антикорупционер №1 в лицето на Пламен Георгиев. В пленарна зала гласуваха 218 депутати, ”За” бяха 148, ”против” – 66, ”въздържаха се” четирима.
 

Силната подкрепа за Георгиев не е чудна, с оглед на досегашната му визитка, която Frognews.bg вече ви е представял.

 

Името на Георгиев нашумя покрай скандала с подслушването на директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов. Разговорите му с министъра на финансите Симеон Дянков, неговият заместник Владислав Горанов и тогавашния зам.-директор на Агенция "Митници" - Антоний Странджев изтекоха в медиите.

 

Именно Пламен Георгиев беше поискал разрешение за подслушването на Ваньо Танов, във връзка с разследване срещу него. Още тогава беше ясно, че сигналът станал причина за "слушането" на Танов има по-скоро оперативен характер, а делото срещу него е образувано именно с цел той да бъде "контролиран".

 

По време на проверките след скандала стана ясно, че разговорите на директора на митниците са били слушани от трима служители на ДАНС, които е трябвало да изготвят съобщения за чутото до прокурор Пламен Георгиев. Разговорите около Мишо Бирата обаче не са му били докладвани. Впоследствие всички записи са били унищожени.

 

Дали заради тези си действия или не, Георгиев е награден с поста зам.-министър на правосъдието лично от Бойко Борисов в първия кабинет на ГЕРБ. Без изненада, малко преди падането на правителството на Борисов през 2013 г., на Георгиев е намерен нов престижен пост - председател на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ).

 

Създаването на новото антикорупционно мегазвено удобно съвпадна с изтичането на петгодишния мандат на Георгиев в КОНПИ и той се сдоби с нов, още по-престижен пост.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5440 |08.03.2018 Без изненади: Корупцията си избра Пламен Георгиев . 4| 8105 |05.03.2018 Г. Георгиев: На народа му писна от стабилност, корупция и мутри . 1| 4944 |12.02.2018 Румен Георгиев: Министър Димов да каже докога управляващите ще бавят изготвянето на плана за Витоша . 1| 5697 |07.02.2018 Пламен Каменов: Пеефски да говори за прозрачност на медиите е все едно Хитлер да иска спасение за евреите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads