Реклама / Ads
19| 5925 |02.04.2019 НОВИНИ

Пламен Георгиев: С охрана съм, заплашват ме, няма да се занимавам ”с компроматни глупости”

.
Охраната на Георгиев избутва журналистите Източник: БГНЕС
Получих заплаха, която от други органи беше оценена като сериозна и заради която имам охрана от НСО. След тази заплаха започнаха и медийните атаки срещу мен.
 

Това заяви председателят на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, цитира  БГНЕС. По-рано днес Фейсбук гръмна от възмущение спрамо Георгиев за това, че участва на конференция, свързана с морала в администрацията. На самото събитие чeтирима гардове избутваха журналистите, пазейки го от неудобни въпроси.

 

В редица медии излезе информация, че Георгиев е ипотекирал част от жилището си, за която самият той твърди, че не е негова собственост. Става въпрос за неговата тераса, която придоби популярност заради намиращите се там сауна, душ и барбекю.

 

„Единственият човек, който публично излезе пред медиите и даде официална позиция и единственият човек, който си публикува нотариалните актове, съм аз. Повече с тези компроматни глупости аз няма да се занимавам. Очевидно е, че това е компроматна атака и се вижда кой я прави. То е видно. Има хора с медии, олигарси, на които запорирахме и внесохме искове за отнемане на имущество. Хора, които притежават медии и хора, които имат 198 млн. причини да водят срещу нас компроматна война“, заяви Георгиев.

 

Според него няма никакво разминаване в документите му за собственост, въпреки че не даде отговор на въпроса колко души от сградата използват въпросната тераса.

 

Относно стартиралите проверки на останалите замесени в имотния скандал, който доведе и до серия от оставки, Георгиев обясни, че е установен нотариусът, при който са изповядани сделките. За всички той е един и същ. Дали това има връзка със случаите, предстои да бъде установено. „По проверката установихме и действия на министри и заместник-министри, които също са давали, в хода на техните служебни задължения, становища, които вече сме приобщили. Ще бъдат викани министри и заместник-министри да дават обяснения“, коментира още Пламен Георгиев, но отказа да назове конкретни имена.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6929 |02.04.2019 Пламен Георгиев възмути хората с появата си на форум за етиката в администрацията . 4| 5195 |02.04.2019 Емануил Йорданов: По закон заместникът на Пламен Георгиев трябва да го провери . 6| 5451 |29.03.2019 Пламен Нунев поема Вътрешната комисия на Цветанов в парламента . 6| 4980 |28.03.2019 Демократична България: Оставката на Пламен Георгиев е задължителна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads