Реклама / Ads
17| 10691 |08.12.2018 МИСТЕРИИ

Пламен Георгиев призна, че КПКОНПИ няма доказателства по над 300 дела

.
Пламен Георгиев
Шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев, жалвайки се от тълкователно решение на гражданската колегия във ВКС, призна, че по над 300 дела, за стотици милиони, реално няма доказателства, че е нелице незаконно придобито имущество.
 

В петък с решение Общото събрание на Гражданската колегия на ВКС постанови, че ако съдът по наказателно дело оправдае обвиняем, КПКОНПИ не може да му отнемем незаконно придобитото според тях имущество. Това накара председателя на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество да признае, че по над 300 дела реално нямат доказателства. На практика това е и признание, че вместо за борба с корупцията органът се използва като репресивен инструмент.

 

Дела за стотици милиони, които сме завели, ще отидат във фризера, обяви Георигиев. „Така реално държавата казва, че амнистира за незаконно придобито имущество занапред. Това заяви Пламен Георгиев, председател на КПКОНПИ, в телевизионно предаване, съобщава novini.bg. В момента всики медии на Делян Пеевски са се активирали да плюят срещу ВКС и шефа му Лозан Панов.

 

Георгиев обяснява още, че председателят на ВКС Лозан Панов е водел Общото събрание, на което е прието решението, блокиращо делата, заведени по искове на антикорупционния орган КПКОНПИ, по които няма осъдителна присъда.

 

По думите на Пламен Георгиев незаконно придобитото имущество си остава незаконно, "защото няма източници за такова имущество". "Бяхме похвалени, защото имаме работещ механизъм, сега едно лице може да бъде оправдано, защото не са събрани доказателства“, казва още Георгиев. По думите му сега отново ще се върне отнетата водеща роля на наказателното производство.

 

Георгиев се оплака още, че  "тълкувателните решения са задължителни за всички органи, които издават административни актове, решения, задължителни за абсолютно всеки орган в тази държава, те няма как да бъдат атакувани“.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5456 |08.02.2018 Путин си призна, че няма смартфон . 1| 6702 |21.11.2017 Русия призна, че замърсява с радиация Европа . 1| 13852 |16.07.2017 Внезапно почина зам.-командирът на поделението в Благоевград подп. Пламен Пацов . 0| 5228 |06.10.2016 Ройтерс: Бокова е втора, а Георгиева-девета в надпреварата за шеф на ООН

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads