Реклама / Ads
36| 6549 |26.05.2013 НОВИНИ

Пламен Орешарски: Правителството е на 90 процента готово!

.
Източник: Булфото
Почти е готово правителството, съобщи пред бТВ бъдещият министър-председател Пламен Орешарски на излизане от централата на БСП на столичната улица "Позитано".
 

Той уточни, че все пак кабинетът е готов на 90 процента, а утре вече ще го обяви стопроцентово. "Предстои да прочета какво са решили експертите от БСП и ДПС на работната среща вчера и евентуално да внеса корекции. Това ще стане до утре, не ме питайте повече, един ден нищо не е," каза Орешарски. Той допълни, че е нямал никакъв проблем с ДПС при определянето на новите министри.

Утре Орешарски обеща, че ще бъде готов съставът на кабинета. Във вторник е реалистично да се гласува правителството; екшън планът е такъв. Това потвърди в предаването "Неделя 150" по БНР депутатът от ДПС Йордан Цонев.

"За персоналния състав на кабинета - Орешарски си води разговори с експерти и хора, на които може да възложи изпълнението на тези функции", посочи Цонев. Според него има съгласие по отношение на ДКЕВР, че трябва да се вземат мерки – да не се случва промяна на цената на тока преди да се направи детайлен анализ на компонентите на тази цена.

Цонев очерта трите главни насоки по отношение на вчерашните разговори между БСП и ДПС. "Първата е укрепване на държавността, за бизнеса, за хората. Първите мерки, които и вчера г-н Орешарски заяви, са в тези посоки. Има доста конкретни стъпки, по отношение на борбата с монополите, възстановяването на пазара се предвиждат мерки за регулаторните органи". Имаме предвид не само антимонополно законодателство, а и антитръстово законодателство. Укрепване на регулаторните органи – имаме предвид техният административен и функционален капацитет.

По реформата в сектора на монополизацията нямаме разминавания. По въпроса, че реформата в здравеопазването е спешна, също нямаме разминавания. Нямаме разминавания по отношение на спешното освобождаване на бизнеса от административния и бюрократичен рекет и произвол, добави Цонев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 57| 5753 |25.05.2013 Орешарски: Министрите ми ще пораждат доверие в хората . 45| 6268 |23.05.2013 Орешарски: Ще намеря такъв финансов министър, който сам ще взима решения . 20| 5735 |21.05.2013 Орешарски: В коалицията няма нищо лошо . 72| 6595 |20.05.2013 Орешарски: Заплашват ни огромни неусвоени еврофондове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads