Реклама / Ads
1| 5747 |13.09.2007 НОВИНИ

Пламен Панайотов не се чувства виновен и няма да подава оставка

.
Депутатът от НДСВ и доскорошен фаворит на царя Пламен Панайотов заяви в кулоарите на парламента, че не вижда причина да си подава оставката от Народното събрание и от жълтата партия. „За чужда вина отговорност няма да нося”, категоричен бе той.
 
"Не бих могъл да се ангажирам да отида и да ги разубеждавам да си оттеглят жалбите, тъй като не съм ги увещавал да подават тези жалби", каза Панайотов по повод ултиматума на лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски да призове партийните членове, подали жалби в съда срещу Третия извънреден конгрес, да оттеглят исканията си. В противен случай царят щял да бъде принуден да поиска оставките на трима депутати – Пламен Панайотов, Борислав Великов и Борислав Ралчев.
“България е демократична правова страна, всеки български гражданин има правото било то чрез съда, да поиска зачитане на свои правови интереси. Смятам, че призив, отправен към жалбоподателите от НДСВ във връзка с нередности от конгреса, би могъл да окаже влияние върху тях и те да оттелят своите жалби”, обясни Панайотов и допълни, че най-голяма тежест един такъв призив има, ако е от страна на лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски. Според депутата призивът на жълтия лидер е отправен публично и ако съвестта на тези делегати, които са подали жалби, им казва да ги оттеглят, то те трябва да го направят.
Панайотов обаче припомни, че почти цялата парламентарна група на НДСВ, както и министрите от партията, са подписали декларация, в която обстойно обяснявали защо смятат конгреса за нелегитимен. “Тук става дума преди всичко за един политически, морален въпрос и в този смисъл лицата, които са организирали и провели когреса, би трябвало да понесат политическата и морална отговорност”, посочи той.

“Аз изключително много уважавам позицията на нашия лидер, но искам да кажа, че съм от хората, които особено ценят чувството си за чест и достойнство”, каза още Панайотов. Според него дебатът за легитимността на конгреса още не се е състоял в НДСВ, той тепърва предстоял. “Очаквам този дебат и мисля, че по един разумен начин може да се стиген до разумно решение”, допълни депутатът. Пламен Панайотов увери, че няма проблеми в отношенията си със Симеон Сакскобургготски и че двамата все още си говорят. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4447 |13.09.2007 Емил Кошлуков: Панайотов е виновен за нереализираните очаквания от 2001 г. . 5| 4932 |12.09.2007 Царят затяга юздите в НДСВ, нарочените за изгонване се инатят . 0| 4760 |12.09.2007 Депутатите се върнаха на работа без ентусиазъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads