Реклама / Ads
10| 6469 |30.03.2010 НОВИНИ

Плащаме данък "лукс" с жилище над 300 хил. лв.

.
Установени са параметрите на данък „лукс”. Ще се облагат с данък „лукс” хората с имот на стойност 300 000 лв. и собствениците на автомобили на стойност над 70 000 лв. Това каза пред журналисти след заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) вицепрезидентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов
 

Манолов посочи, че във ведомствата, които са извършили вече съкращения, няма да има промяна във фонд „Работна заплата” и ще се търсят съкращения на други разходи. Той каза още, че няма да се променя начина на изплащане на болничните.

Утре Министерският съвет ще обсъди антикризисните мерки на правителството, които ще бъдат представени пред парламента в четвъртък. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти при посещението си в рудник „Трояново 3” на Мини Марица Изток. Премиерът заяви, че нито един член на правителството не е казал нито една дума по мерките, за да не се спекулира, и всички коментари в публичното пространство в момента са на други участници в Тристранния съвет.

Ще бъдат продадени миноритарни и мажоритарни дялове в предприятия, но само това, което може да се продава на добра цена. „Кризата ще отмине, а това е държавно имущество”, каза той и подчерта, че ще продадем това, което и в момента не върши никаква работа. Борисов даде пример с миноритарните дялове на държавата в електроразпределителните дружества и заяви, че те нямат абсолютно никаква стойност.

Премиерът каза още, че не е за вярване това, че трябва да продължим да плащаме милиони по проекти като АЕЦ „Белене” и „Цанков камък” във време на криза. По думите му - утре само по проекта за втора атомна централа у нас трябва да бъдат дадени 108-109 млн. лв. – 65 млн. лв. на изпълнителя, 31 млн. лв. на консултанта и 9 млн. лв. за бетониране на площадката.
От изпълнителния директор на Българския енергиен холдинг Галина Тошева ще бъде поискано много подробно обяснение кои са виновниците за нарушенията, за които има сигнали в ДАНС, защото те си имат имена, заяви премиерът.

СДС междувременно настоя премиерът Бойко Борисов да представи антикризисните мерки на правителството пред парламента в дните преди Великден. Това каза в Пловдив лидерът на партията Мартин Димитров.
В публичното пространство се води несериозен и непродуктивен дебат около антикризисните мерки, коментира Мартин Димитров. Той подчерта че "ако дебатът не стане конструктивен, има сериозна опасност приемането на каквито и да било антикризисни мерки да се окаже твърде закъсняло".

По-рано стана ясно, че лидерът на ДСБ Иван Костов и заместник-председателят на партията Иван Иванов са внесли сигнал до вицепремиера Цветан Цветанов, енергийния министър Трайчо Трайков, ДАНС и главния прокурор за множество нарушения в държавните енергийни дружества от комплекса “Марица изток“. От ДСБ искат провеждането на операция “Чисти ръце“ там и ликвидиране на най-големия октопод в България - енергийният. Това съобщи на пресконференция в Стара Загора Иван Иванов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5001 |27.03.2010 Шат! Данък върху хазарта! . 8| 6328 |26.03.2010 10% данък на тотото? Честито на печелившите! . 9| 5605 |23.03.2010 От трънката "данък лукс" заек нямало да изскочи . 28| 6233 |21.03.2010 Бойко Борисов иска данък "лукс"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads