Реклама / Ads
1| 5084 |18.11.2007 НОВИНИ

Пленум на БСП хвали изборите, споменава и грешките

.
Борбата за надмощие на отделни партийни групи са в основата на слабостите по време на предизборната кампания. Към тях могат да се прибавят междуличностни битки, партийно тесногръдие и капсулиране на някои партийни ръководства.
 
Това отчете пред пленума на БСП шефът на предизборния щаб бизнесменът Евгени Узунов.

Избрани са кметове на 11 областни града, 11 на общини, 5 районни кметове, 815 кметове на кметства и 1265 общински съветници. За БСП са гласували 523 997 души, похвали се Узунов.

Въпреки положителните цифри, той не скри, че част от номинираните за местната власт отблъснали хората. Водела се непочтена битка за пробутване на свои хора. Станахме свидетели и на политическо високомерие и тесногръдие, призна Узунов. В доклада обаче липсваше анализ на съотношението спрямо резултатите на ГЕРБ.
Сред недостатъците на кампанията бяха изтъкнати още желанието за пълна независимост на някои местни ръководства от партийната централа и наличието на паралелни кандидатури, какъвто е случаят в Хасково. Узунов посочи, че в това отношение БСП е станала нарицателна.

Въпреки другарските критики, пленумът дава положителна оценка на резултатите от изборите. Според ръководството БСП е успяла да запази първата позиция сред останалите партии и е с най-голямо влияние.

Узунов не пропусна да отбележи, че обстановката преди изборите е била в ущърб на социалистите. Стачката била се политизирала и БСП загубила много гласове.

В доклада обаче не бе засегнат въпросът със столичната партийна организация, която е най-голяма в страната. Не бе отчетена също ролята на министрите в последната кампания - какво те са направили и какво - не.

Пред услужливо задаващия въпроси Величко Конакчиев в „Неделя 150" на „Хоризонт" Евгени Узунов обяви, че БСП започва подготовка за парламентарните избори през 2009 г. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4913 |09.10.2007 МВР пак се похвали, че знае петимата гранде мафиоти. И какво от това? . 0| 5397 |29.07.2007 Рупрехт Поленц: Не виждам причина да се превъзнасяме по Кадафи и да хвалим заслугите му . 0| 5887 |30.06.2007 Хамлетовски въпрос "Да бъде или да не бъде" поставят на пленум в БСП . 2| 6102 |29.06.2007 Симеон получи орден „Стара планина”, хвали коалицията, нападките за имотите му били фантазии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads