Реклама / Ads
9| 16778 |24.09.2014 НОВИНИ

Плевенската полиция жужи като кошер от интриги

.
Сградата на МВР в столицата
Слухове пращат Венцислав Катинов за шеф на полицията в Плевен. В момента той е началник на Криминална полиция в местното Първо районно управление.
 

 Причина за смяната на полицай №1 в Плевен е отстраняването от възловия пост на досегашния директор Йордан Каменов. Новината за първи път бе съобщена от вътрешния министър Йордан Бакалов тази сутрин.  Според  подчинени на Каменов, той  бил сложен на високия пост благодарение на протекциите си от страна на ДПС. В петък достъпът му до класифицирана информация е бил изненадващо отнет. Това означава, че вероятно няма да остане в системата на МВР, тъй като няма да може да борави със секретна информация и да изпълнява професионалните си задължения. Каменов се прочу в общественото пространство след като на два пъти вратата на апартамента му беше опожарена в началото на тази година. Той се похвали на пресконфернеция, че отмъщението е  заради постиженията му в борбата с престъпността и по-специално срещу контрабандата на цигари. Има, обаче оперативни данни, които не потвърждават тази негова теза. Служители в дирекцията съобщиха за Фрог нюз, че по време на разследването на палежите изплувала версия за участието на Каменов в любовен триъгълник. Все още, обаче не се знае къде полицейският шеф е стъпил накриво, за да му отнемат достъпа до класифицирана информаця.

 

Спряганият за директор Венци Катинов се ползва с доверието на колегите си. Твърди се, че не е конфликтен и си гледа отговорно работата. Подчинените му се радват, ако се издигне в кариерата, но му пожелават да бъде по-смел в действията си. До този момент все още няма заповед за неговото назначаване, установи екипът ни.  В същото време по коридорите на ОДМВР-Плевен се носят слухове, че шефът на охранителна полиция Мирослав Николов също е фаворит за горещия стол. Споменаването на името му светкавично разделя полицията на два лагера. Единият му няма никакаво доверие, заради спорното му минало и връзките с убития бизнесмен и петролен бос Людмил Конов. Твърди се, че другият лъгер пък му се подчиняват, заради личните си облаги. В момента дирекцията в Плевен прилича на пчелен кошер. Всички треперят дали местата им няма да „истинат” след поредната кадрова промяна. Източници на сайта твърдят, че в града,  района и селата имало изградена схема за купуване на гласове в полза на ДПС, като ченгетата били предупредени да не я пипат.

 

Всички в момента се оглеждат, дали в дирекцията няма да стане интригантско като във Вип Брадър. Причината е, че според местните хора между Николов и Катинов отдавна тлее вражда. Когато за 2 месеца Николов поел  дирекцията преди време, той пратил Катинов в изгнание в РУП-Пордим. Ченгетата, обаче са категорични, че реално Николов държи властта и казва какво да се прави. При последните рокади в МВР,  част от хората на Мирослав Николов се спасиха от пенсиониране, въпреки, че имат близо 30 години стаж в системата. Споменават се имената на шефа на охранителна полиция Младен Михайлов,  на шефа на "Човешки ресурси"  Дари Стоянов, както и на началника на икономическа полиция Емил Христов. Твърди се, че Михайлов имал навъртени 35 години трудов стаж в МВР. Николов, който според запознати закрилял въпросните служители, минавал за човек на Румен Петков. През миналата година в Плевен смениха 5 шефове на дирекцията. Последният се задържа на поста около 10 месеца.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5035 |23.09.2014 Полицията предотврати втори Лясковец . 19| 5429 |16.09.2014 Цветан Василев сам отиде в полицията в Белград . 13| 5241 |11.09.2014 Полицията в Бургас пред Фрог: Убиецът на бебето Красимира е с 0,63 промила . 0| 4696 |03.09.2014 Два трупа вдигнаха на крак полицията в Търговище

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads