Реклама / Ads
28| 4669 |10.06.2016 НОВИНИ

Плевнелиев: България ще подкрепя Косово по пътя към стабилност и просперитет

.
Росен Плевнелиев
България ще продължи да работи за реализацията на европейската перспектива на всички държави от Западните Балкани и ще подкрепя Косово по пътя към стабилност и просперитет. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който разговаря днес на „Дондуков“ 2 с председателя на Събранието на Република Косово Кадри Весели.
 

Държавният глава отново подчерта, че приключването на преговорите за сключване на Споразумение за стабилизиране и асоцииране с ЕС е важна стъпка в процеса на европейската интеграция на Косово. „Република Косово е признателна за последователната подкрепа на България за изминаването на европейския път на страната ни и разчита на българската експертиза и опит“, заяви Кадри Весели. Държавният глава подчерта, че установяването на върховенството на закона и провеждането на образователна реформа в Косово са от ключово значение за повишаване на доверието на европейските партньори и за икономическото развитие на страната. Двамата бяха единодушни, че изграждането на отношения на добросъседство и приятелство в Югоизточна Европа са задължително условие за реализирането на икономическия потенциал на нашия регион. Създаването на благоприятен климат за привличането на стратегически инвеститори изисква общите усилия на всички държави на Балканите, беше позицията на Росен Плевнелиев и Кадри Весели. България и Косово ще предприемат стъпки за насърчаване на контактите между деловите среди в двете държави, беше потвърдено по време на срещата. Българският президент отправи покана към своя колега президента Хашим Тачи да посети страната ни заедно с бизнес делегация и отбеляза информационните и комуникационни технологии, аутсорсинга и енергетиката като най-перспективни сфери за задълбочаване на икономическия обмен между България и Република Косово.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4156 |09.06.2016 80% от асансьорите в България са опасни . 3| 4612 |08.06.2016 Ангелкова: Между 4 и 5 млн. чужди туристи избират България през лятото . 17| 4774 |08.06.2016 Плевнелиев: Кремъл подкопава доверието в ЕС . 13| 4489 |08.06.2016 Мозер: Все още България се управлява от комунисти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads