Реклама / Ads
15| 5846 |28.02.2015 НОВИНИ

Плевнелиев: Банско заслужава втора кабинка

.
Президентът Росен Плевнелиев Източник: Булфото, архив
Туризмът е най-важната индустрия за страната ни и затова тя не трябва да губи от безсмислено противопоставяне. Президентът Росен Плевнелиев подкрепи изграждането на втори кабинков лифт в Банско по време на посещението си в курорта за супергигантския слалом от Световната купа за жени. Той уточни, че туризмът може да се прави съгласно най-високите екологични стандарти.
 
"Хората, които обичат планината, са хората, които живеят в планината. Аз познавам този регион, това е моят регион, моят край, виждам потенциала му и заставам зад него. Туризмът е индустрия, която е най-важна за България. Не можем и не бива да губим от безсмислено противопоставяне. България може да се поучи от Австрия, от Швейцария, от най-добрите на планетата. Имаме същите дадености", каза Плевнелиев.

"Не се ентусиазирам от безпринципни сблъсъци, заставам зад принципния подход, съобразно най-добрите екологични стандарти, но в интерес на икономическата перспектива на българските региони", коментира още президентът.

„Банско заслужава втора кабинка. Българските ски курорти като Добринище, Чепеларе, Пампорово, Боровец, Сапарева баня и всички останали, имат пълното основание, съобразявайки се с високите екологични стандарти на Европейския съюз, да се развиват. Не виждам никакво противоречие. Ще го кажа ясно, има начин, по най-високи екологични стандарти, да правите ски-туризъм. Нека да го направим", призова Росен Плевнелиев.

Местните жители отдавна настояват да бъде изграден още един лифт в курорта. В същото време в София и други градове на страната се провеждат демонстрации на еколози, природозащитници и граждански активисти срещу унищожаването на природните богатства на България и запазването на Пирин планина.

Премиерът Бойко Борисов обаче отмени решението за разширяване на ски-концесията с фирма „Юлен". Срокът, в който сформираната след това работната група трябваше да излезе с решение на спора с концесията, беше удължен.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5664 |28.02.2015 Саботаж на Световната купа по ски в Банско? . 38| 5518 |27.02.2015 Чуколов анатемоса Плевнелиев: Да не се връща от Брюксел! . 7| 4931 |27.02.2015 Плевнелиев:Домът на главния прокурор на Украйна е като на Калигула . 5| 4535 |25.02.2015 Кабинентът решава днес за Банско

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads