Реклама / Ads
19| 4659 |23.10.2015 НОВИНИ

Плевнелиев: Да дадем път на пряката демокрация и референдумите

.
Росен Плевнелиев
Президентът Росен Плевнелиев направи обръщение по повод изборите за местни власти и национален референдум, които ще се проведат в неделя, 25 октомври. В него държавният глава призова политическите сили да уважат българския народ, като му предостави един истински ден за размисъл – „без манипулации, взаимни обвинения и провокации”.
 

"Заставам зад пряката демокрация. Сега всичко зависи единствено от нас, милионите гласоподаватели – от нашата активност, от нашата отговорност и позиция за случващото се в държавата. Добра или лоша, активна или не, предизборната кампания е вече зад гърба ни. Остава един ден за размисъл и всичко идва в нашите ръце”, заяви Плевнелиев. 

 

"Тази неделя всеки от нас може да гласува за добър стопанин на своето населено място. Тази неделя всеки от нас има в ръцете си още една много важна бюлетина - тази за референдума, с която да заяви недвусмислено желанието си да бъде част от решенията за България и да бъде чут. Нека използваме тази възможност като докажем, че българското гражданско общество е активно, разбира проблемите, дава решенията и изисква резултати”, каза още президентът.

 

По думите му изборът за местни власти е от изключително значение и призова да се мисли „прагматично и умно.

 

"Нека дадем път на пряката демокрация и референдумите в България, като гласуваме масово в неделя. Нека всеки от нас даде своя глас „за“ или „против“ въвеждането на електронно гласуване. Без значение как гласуваме на референдума, нашият глас е важен, защото е глас за повече демокрация”, каза още Росен Плевнелиев.

 

"Не е вярно, че референдумът е осакатен, че се е обезсмислил, че няма да успее – всичко това са тези, налагани от хора, на които сегашното статукво им харесва и които се опитват да ни обезсърчат. Уверен съм в мъдростта на българския народ и в това, че няма да пропуснем този шанс да променим правилата за добро", завърши държавният глава.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 4189 |23.10.2015 Плевнелиев: Световният геополитически ред драстично е променен, затова са кризите . 8| 4525 |16.10.2015 Плевнелиев: България винаги е проявявала хуманно и толерантно отношение към търсещите закрила . 2| 4615 |06.10.2015 Плевнелиев: Ще предложа приемането на съвместна декларация за неприкосновеност на границите на Балканите . 6| 4869 |27.09.2015 Плевнелиев: Трябва да има програма за интеграция на бежанците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads