Реклама / Ads
62| 6277 |05.01.2013 НОВИНИ

Плевнелиев за гафа: Снимките са поискани от БНТ, правим проверка в администрацията

.
Дългоочакваното становище на президента Росен Плевнелиев вече е факт. Прессекретариата на президента разпространи първото медийно изявление, в което той коментира новогодишната си реч и гафа с обърканите снимки.
 

В него той посочва, че техническата реализация на новогодишната му реч е била дело на БНТ.“Като президент сам пиша речите си и стоя зад всяка своя дума в тях.

Благодаря на хилядите хора, които изпратиха съобщения, писма или се обадиха, за да изразят подкрепата и одобрението си за това, което чуха в новогодишната нощ. Тези хора споделиха, че обръщението е приковало вниманието им, накарало ги е да се почувстват горди от постъпките на сънародниците ни, “доказали своя героизъм в наши дни” и “за които все забравяме да говорим”. Светлана от Бургас дори ми написа в свое писмо: “Който има очи да вижда и който има уши - да слуша!”, се казва в изявлението на президента.

“Гордея се с тази реч и ми се иска повече хора да чуят и да разберат посланията в нея. Обещавам да ги припомням често през тази година. Надявам се новогодишното ми обръщение да е докоснало сърцата на българите, защото е искрено и отразява дълбоката ми вяра, че можем повече като народ”, заявява Плевнелиев.

По повод гафа с обърканите снимки, той обяснява: “Президентът не отговаря за техническата реализация и за визуализацията на обръщението. Затова считам, че тези, които тръбяха “гафът на Плевнелиев”, се отнесоха с неуважение както към държавния глава, така и към президентската институция като цяло. Концепцията за Новогодишното обръщение е на моя екип, а за техническата реализация се доверихме на Българската национална телевизия. Представителите на президентската администрация са поискали от БНТ кадри или снимки от Пирин и Рила. По случая в президентството правим проверка и е възможно да има наказани служители поради недостатъчното им внимание в обръщението ми да се появи снимка, която не съответства на изискванията ни”.

“Сигурен съм, че както сега, така и занапред ще има по-съществени задачи, които ни предстои да решаваме заедно. Такъв беше и смисълът на моето обръщение. Вярвам, че в крайна сметка той е бил възприет и посланията ми ще бъдат чути”, добавя той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5388 |29.12.2012 Цветанов и Плевнелиев се гонят на пистите; Борисов-в София . 73| 6496 |21.12.2012 Опозицията прехвърли топката за Цацаров на Плевнелиев . 26| 8371 |21.12.2012 ДПС: Плевнелиев да спре референдума за джамия в Гоце Делчев . 18| 5418 |18.12.2012 Плевнелиев - загрижен за армията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads