Реклама / Ads
34| 5334 |12.08.2013 НОВИНИ

Плевнелиев не е говорил с турския вицепремиер насаме

.
Росен Плевнелиев и главният мюфтия на мюсюлманското вероизповедание в България Мустафа Хаджи Източник: Президентство
Президентът Росен Плевнелиев не е имал двустранна среща с представител на Република Турция, съответно не е обсъждал теми от двустранните отношения, в това число и имотни въпроси.
 

Това се казва в изявление, разпространено от прессекретариата на Дондуков 2 по повод публикации от последните дни за среща на Плевнелиев с гостувалия у нас вицепремиер на Турция Бекир Боздаг.

Ето какво се казва в изявлението:

По повод тиражираните през последните дни внушения, прессекретариатът на държавния глава информира, че президентът Росен Плевнелиев не е имал двустранна среща с представител на Република Турция, съответно не е обсъждал теми от двустранните отношения, в това число и имотни въпроси.

На 8-ми август в гр. Пловдив президентът гостува на вечерята-ифтар по случай Рамазан Байрам по покана на Главния мюфтия. Присъствието на държавния глава на събитието беше чисто човешки знак на уважение към религиозния празник и традициите на българските граждани с мюсюлманско вероизповедание.

На вечерята-ифтар участваха чуждестранни гости от Гърция, Косово, Македония и Турция, единствено в качеството си на представители на религиозните общности в съответните страни. Двустранни срещи с участието на държавния глава не са провеждани.

Всички развивани тези в публичното пространство, базирани на предположения за разговори и срещи на президента Росен Плевнелиев с някой от участниците във вечерята, са откровени спекулации и не отговарят на истината.

Прессекретариатът припомня, че от встъпването си в длъжност президентът Росен Плевнелиев е участвал в празниците на различни религиозни общности в България. Този модел на религиозна и етническа толерантност е едно от най-значимите постижения на българското общество и той следва да се съхранява не само на думи, а и с дела. По инициатива на държавния глава през април всички религиозни общности проведоха служби за здраве и благополучие на българския народ. Президентът декларира, че до края на своя мандат ще продължава да почита традициите на религиозните общности в България.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 136| 5809 |11.08.2013 Шамара: Предателят Плевнелиев е за затвора! . 41| 4916 |08.08.2013 Плевнелиев: Добре, че ще има дебати за бюджета . 32| 5380 |08.08.2013 Плевнелиев не пуснал българските медии на ифтар за Рамазан? . 44| 5281 |08.08.2013 Дора Янкова: Плевнелиев се позиционира в неясна писта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads