Реклама / Ads
9| 6038 |04.06.2015 НОВИНИ

Плевнелиев: Има само два вида богати държави – с петрол и с работещи институции

.
Росен Плевнелиев
По света има само два вида богати държави – едните, които имат газ и петрол и другите, които имат работещи институции. Това каза президентът Росен Плевнелиев в Русенския университет „Ангел Кънчев“.
 

„Ние българите нямаме газ и петрол, следователно, ако искаме да сме богати, трябва да гарантираме върховенството на закона. Трябва да си даваме сметка, че независимо дали Германия, Австрия или Дания нямат газ или петрол, те са толкова модерни и развити, защото там има върховенство на закона и работещи институции. Българите постигнахме немалко в годините на прехода – млада демокрация стартирала преди 25 години, от планова икономика към либерална, отворена към света икономика. Решението е много просто –върховенство на закона и работещи институции”, заяви Плевнелиев. По думите му, гражданите на България посочват проблемите и начина, по който институциите функционират или не, съобщи Фокус.

 

„В парламента днес се водят много дебати. Радвам се че българското правителство днес е задало амбициозна програма за реформи. Очаквам конкретни резултати. За първи път виждам,е че в сферата на върховенството на закона, има много амбициозна заявка за реформи. За първи път в годините на прехода виждаме ясно политическо желание с конституционно мнозинство в българския парламент. За първи път виждаме и огромното желание системата да се подобри от долу нагоре”, допълни Плевнелиев. Той посочи, че в българската прокуратура текат дебати. „Радвам се, че това е заявка за устойчивост на процеса. Виждаме широка обхватност и силно политическо представителство и воля. Апелирам българското правителство и парламент, зависи само от нас да имаме ясни приоритети и да постигаме конкретни резултати. Радвам се, че днес реформата е приоритет. Още по-добре е, че виждаме силна заявка за реформа в здравеопазване, сигурност, правосъдие и образование. Това е знак, че искаме по национално отговорен начин да подобрим ситуацията. Тази заявка е само началото на един процес, който заедно ще извървим”, каза още Росен Плевнелиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6067 |04.06.2015 Приятели на Георги: Само извратен човек би го убил . 0| 4736 |03.06.2015 Турски самолет кацна аварийно на летище "София" . 23| 5074 |03.06.2015 Миков: Търсим широка подкрепа за ляво местно самоуправление . 14| 10256 |03.06.2015 СКАНДАЛ! БГ джебчии превели 49 млн. лв. от Англия само за една година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads