Реклама / Ads
8| 5607 |04.05.2015 НОВИНИ

Плевнелиев избра Бетина Жотева за член на СЕМ

.
Бетина Жотева
Президентът Росен Плевнелиев обяви своята номинация за член на Съвета за електронни медии (СЕМ). Това е говорителят на МВнР Бетина Жотева, съобщиха от прессекретариата му.
 
Мотивите на държавния глава са професионалната й квалификация и богат опит, придобит през 25-годишната й практика в областта на медиите и връзките с обществеността.

Друго основание са нейният авторитет, принципната и отговорна гражданска позиция. Професионалните и лични качества на Бетина Жотева са предпоставка, че като член на СЕМ тя ще се ръководи от интересите на обществото, ще защитава свободата и плурализма на словото и информацията и независимостта на доставчиците на медийни услуги, се казва в съобщението.

Бетина Жотева започва професионалното си развитие през 1990 г. в Българска национална телевизия като водещ новини и редактор на Международните новини.
В периода 2000-2005 г. е кореспондент на в. „Труд" и директор на бюрото на вестника в Брюксел.

От 2005 г. до 2007 г. е консултант и анализатор към НАТО, а от 2007 г. до 2010 г. заема длъжността Първи секретар по въпросите на връзките с медиите и комуникационните стратегии в Постоянното представителство на Република България в Европейския съюз, Министерство на външните работи.

В момента Бетина Жотева заема длъжността говорител на Министерството на външните работи, а през последните пет години работи в администрациите на четири български правителства. През 2014 г. е част от политическия кабинет на вицепремиера по икономическа политика и министър на регионалното развитие в служебния кабинет на Република България и отговаря за медийната политика, връзките с обществеността и междуправителствените връзки в икономическия сектор.

Била е директор на Дирекция "Връзки с обществеността и протокол" на Министерството на финансите и директор на същата дирекция в Министерството на икономиката и енергетиката в служебното правителство през 2013 г.

Бетина Жотева притежава бакалавърска степен от Държавен университет-Будапеща, Унгария, и магистърска степен от Софийски университет „Св. Климент Охридски" по философия и философски науки. Владее свободно четири езика - английски, руски, френски и испански.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 65| 5952 |02.05.2015 Плевнелиев смирено се опълчи на патриарх Неофит и Царя . 19| 5079 |01.05.2015 Плевнелиев: Априлското въстание е блестящ политически успех . 18| 5045 |30.04.2015 Плевнелиев: Към възход с просвета и върховенство на закона . 1| 4869 |28.04.2015 Миков: Плевнелиев дава 2% от БВП за въоръжаване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads