Реклама / Ads
Frognews
0| 3206 |28.02.2017

Плевнелиев с награда от Йотова за значим принос за развитието на високите технологии

.
Росен Плевнелиев
На церемонията по връчване на ”Наградите на БАИТ” за 2016 година вицепрезидентът Илияна Йотова връчи наградата за значим принос за развитието на високите технологии на президента Росен Плевнелиев /2012-2017 г/.

Йотова посочи, че той има принос за развитието на информационните технологии, постоянна подкрепа за българската ИТ индустрия през целия му мандат и за позиционирането на България и на София като регионален хъб на високите технологии и иновации. Той оказва и безрезервна подкрепа нашите таланти в областта на математиката, физиката, програмирането и компютърните науки.

 

Росен Плевнелиев посочи, че за него е огромна чест да е на церемонията. В България създадохме първата иновационна система на Балканите и тя носи плодове - 16 хиляди нови, добре платени работни места в индустрия на бъдещето, каза Росен Плевнелиев. През последните години показахме най-важната част от формулата за успеха на България - това, че сегашният вицепрезидент и бившия президент се заедно с вас на сцената, за да покажат каква е тази рецепта - това е приемственост и надграждане по пътя на смислените приоритети, подчерта още той. Гледам политическата кампания с огромно безпокойство. За съжаление, това, което виждам е, че по-скоро се рушат, отколкото да се градят мостове между политическите партии, коментира Плевнелиев след края на церемонията. Не съм оптимист, че ще се състави правителство след изборите. Виждам много безпринципно противопоставяне, пропаганда, но искам да видя и повече съдържание.

 

Не виждам темата за справедливостта да се адресира от политическите лидери. Да използваме прокуратурата за политически битки, да допуснем политизация и в сектори и части от обществото, където не бива да има, например стратегическите приоритети на България, това не ни води наникъде.

 

Върви се към коалиции, но нека те да бъдат направени не в някакви „Сараи“ или ловни хижи, а тези коалиции да бъдат сглобени пред очите на народа, каза още той. Конкурсът дава 12 награди в следните категории: Образователна награда, Журналистическа награда, Младежка награда, Публична администрация /държавна и общинска/, Корпоративна и социална отговорност, STARTUP компания, Мобилни решения, Развлекателен софтуер, Значителен корпоративен ИКТ проект, Internet of Things/Интернет на нещата/ и Специална награда за значим принос.

Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Вицепрезидентът Йотова: Служебният кабинет си върши работата 0| 3154 |25.02.2017 . Връчиха на Плевнелиев наградата Приятели на Израел 0| 3086 |20.02.2017 . Илияна Йотова: България и Полша имат общи интереси 2| 2853 |17.02.2017 . Йотова: Една от най-важните задачи пред президента е да търси съюзници за бежанския проблем 3| 2910 |14.02.2017
Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ