Реклама / Ads
52| 5430 |08.10.2013 НОВИНИ

Плевнелиев налага вето, ако се върне режимът за пушене

.
Източник: Булфото
Aко се тръгне към каквото и да е било връщане на стария режим за тютюнопушене в заведенията, президентът ще се противопостави и ще наложи вето.
 

Това заяви президентът по време на участието си при откриването на първата Международната конференция на автомобилната промишленост в България, която се провежда в София.

"Не мога по никакъв начин да поставя като аргументи, от една страна здравето на нацията, и от друга страна изискванията на един или друг бранш. Здравето на нацията на мен ми е важно. Режимът, който беше постигнат, е въведен в много европейски държави - той е ясен, категоричен и дългосрочно правилен и се надявам да не отстъпим от тази позиция", каза още президентът.

Държавният глава коментира и дали е необходимо свикването на КСНС. "Военният министър Ангел Найденов посочи, че има основание за КСНС, но същевременно каза, че няма смисъл да се свиква Съветът за сигурност към Министерски съвет, малко странно е това изявление. Нека да направим голямата разлика, КСНС е консултативен орган, а Съветът за сигурност към МС е изпълнителен орган, там ревизират плановете, там се взимат важните решения".

„Много е важно изпълнителната власт и парламентът да подадат сигналите към мен, че имаме готовност да дебатираме по продължаването на реформата в сектор Сигурност, в пакет, а не на парче", поясни държавният глава.

"Аз ще се възползвам от това право, когато дойде подходящият момент", заяви Плевнелиев.

„Президентът има инициативата за КСНС. Когато той прецени, ще го свика веднага, но аз не искам този КСНС да бъде една говорилня", подчерта той.

„Военният министър посочи, че има основание за свикване на Консултативен съвет по национална сигурност, същевременно каза, че няма смисъл да се свиква Съветът по сигурността към Министерски съвет. Малко странно е това изявление", заяви държавният глава.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4903 |07.10.2013 Плащали ли са Прокопиев и Плевнелиев милиони в кеш в Гърция? . 7| 4709 |05.10.2013 Плевнелиев: Няма невинни в парламента . 18| 7092 |27.09.2013 "Глас народен": "Не" на БСП и ГЕРБ, на Плевнелиев и Орешарски . 5| 4826 |25.09.2013 Плевнелиев призова ООН да си удържи на думата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads