Реклама / Ads
4| 5756 |03.10.2016 НОВИНИ

Плевнелиев нападна Борисов заради Русия

.
Президентът Росен Плевнелиев отговори във Велико Търново на упрека на премиера Бойко Борисов, че той е влошил отношенията на България с Русия. ”Аз в целия мандат правих това, което обещах да правя. Казах на българите, че за мен Европа не е външна политика, а моето семейство и се държах като такъв.
 
Обещах на българите, че ще ги водя в европейската посока и казах, че за мен посоката е от София на Запад. Това и правих за 5 години - отстоявах го с всяко свое действие. Нека новите кандидат-президенти да излязат и да кажат ясно те в каква посока ще движат държавата и защо. За мен въпросът на европейското развитие беше въпрос и на национален идеал", изтъкна Плевнелиев.

По думите му, мнението на министър-председателя и на политиците било важно, но той не бил удобното извинение за липсата на кампания от политическите партии. "Не е удобното извинение винаги да се фокусираме върху президента. Окей, аз не бягам от своята отговорност за всичко, което направих, но моля излезте вие и кажете какво ще свършите", настоя Плевнелиев. 

Припомняме думите на премиера Борисов от по-рано днес: "Росен Плевнелиев получи отлични оценки от всички западни лидери, но аз винаги съм му го казвал и в очите, че с поведението си на ястреб влоши леко отношенията с Русия, но през последните няколко месеца след разговорите ми с Путин и Медведев, смятам, че новият президент ще наследи добри отношения и с тях."

Плевнелиев се въздържа да коментира кандитатурата на ГЕРБ за президент в лицето на Цецка Цачева. Плевнелиев информира, че в петък ще направи обръщение към нацията за началото на кампанията по избирането на новия президент.

Плевнелиев даде съвет към кандидатите: "Поемайте ясни ангажименти, но внимавайте какво обещавате, защото неслучайно доверието на народа към институциите днес е толкова ниско. То е плод преди всичко на много дадени и неизпълнени обещания."

Той не направи оценка на мандата си и каза, че тя ще дойде след време.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5511 |03.10.2016 А. Стефанов за Фрог: Борисов е едновременно и премиер, и президент . 0| 3993 |03.10.2016 Сестрата на убит на пътя младеж: Г-н Борисов, вече даже не ги и хващате . 0| 3900 |03.10.2016 Борисов: Йотова ни е съперник, а не генералът на Първанов . 1| 3618 |03.10.2016 Кънев: Борисов очаква от президента да е ”войник на партията”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads