Реклама / Ads
36| 5439 |03.10.2012 НОВИНИ

Плевнелиев: Насрочвам референдум, веднага щом парламентът се произнесе

.
Анкетна комисия в парламента ще проверява решенията и действията по проекта АЕЦ "Белене" от 2002 г. до края на март 2012 г. Това реши парламентът, приемайки предложението на Красимир Велчев и група народни представители.
 
От гласувалите 139 народни представители, „за” бяха 112, „против” – 19, „въздържали се” – 8.

Комисията ще работи в срок от два месеца. В нея ще участват 13 народни представители – 6 от ГЕРБ, двама от Коалиция за България, двама от ДПС, един от Синята коалиция, един от партия „Атака” и един независим.

Председател на новосформираната анкетна комисия ще бъде Диан Червенкондев, а негов заместник - депутатът от ПГ на Синята коалиция Иван Иванов. От ПГ на ГЕРБ в комисията ще вземат участие депутатите Станислав Иванов, Дияна Йорданова, Светлин Танчев, Доброслав Димитров, Ралица Тодоров.

От ПГ на Коалиция за България в комисията ще участват народните представители Петър Димитров и Петър Курумбашев. От ДПС ще представят допълнително решение за членове на комисията. От „Атака" в комисията ще влезе депутатът Венцислав Лаков, а от независимите народни представители - Марио Тагарински.

Заседанията на Временната парламентарна анкетна комисия ще се предават пряко по БНТ и БНР.

"Ще насроча референдума за АЕЦ „Белене” веднага след като парламентът си свърши работата", заяви президентът Росен Плевнелиев.
След като парламентът излезе с решение, президентът има месец срок, в който да подпише указа и да насрочи референдума. „Мисля, че ще се справим много по-бързо”, добави държавният глава.

„Вълшебната дума "референдум" отпушва гражданската енергия и аз съм щастлив. Очаквам това да има много силен ефект и върху българската енергетика, и върху българската демокрация. Крайно време е по тема като енергетиката да направим един обществен дебат”, допълни Плевнелиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5282 |26.09.2012 Плевнелиев: Първо доказателства, после ще посочим виновника за атентата в Бургас . 19| 4915 |18.09.2012 Плевнелиев: Ще вдигнем заплатите с 20% . 12| 5363 |11.09.2012 Плевнелиев: В Скопие няма да влязат в историята, манипулирайки я . 57| 5808 |10.09.2012 Плевнелиев: И през 2013 г. ще сме най-бедни в ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads