Реклама / Ads
103| 9903 |15.07.2013 НОВИНИ

Плевнелиев: Назначението на човек на Ал. Петров в МС е скандал!

.
Росен Плевнелиев
Единственото, което се знае за него, е, че е дясна ръка на Алексей Петров в годините, в които „Лев Инс” е развил бизнес. Г-н Чуков многократно се изказва и в подкрепа на евразийския проект на г-н Путин. заяви президентът Росен Плевнелиев пред журналисти.
 

2012-та година бе годината на автомагистрала „Люлин”, 2013 година – на автомагистрала „Тракия”, а 2014 година - автомагистрала „Марица”, а 2015 година ще бъде на автомагистрала „Струма”.

„Не твърдя, че автомагистрала „Тракия” е моя, но я стартирахме. Това, което обещахме, се случи. Това е връзка с един глобален свят”, отбеляза Плевнелиев.

Той подчерта, че автомагистрала „Марица” има стратегическо значение и за Европа, и за България. Археолозите ще са се погрижили за едно толкова богато стратегическо археологическо наследство. „Тръгва се отново на пълна пара, трасето е прокарано, парите са осигурени”, посочи президентът Росен Плевнелиев. 

Той обяви, че в новите приоритети за следващия програмен период усилията на държавата ще се насочат основно към Северна България.

Обществото е задавало посоката, а българските държавници независимо от техния цвят ще работят за това, заяви президентът. „Скоростният път Видин - Ботевград ще извади от изолация най-западналия регион, а именно Северозападния регион. Посоката е ясна", посочи Плевнелиев. „В демократичното общество магистралите дават хляб, но и са израз на солидарността", отбеляза още държавният глава.

По-късно пред журналисти Плевнелиев показа недоволство от факта, че за шеф на сектор Сигурност към Министерски съвет е избран Боян Чуков, който открито подкрепял евразийския съюз, зад който стоял Владимир Путин, а освен това бил и дясната ръка на Алексей Петров и ръководел неговото застрахователно дружество „Лев Инс". (припомняме, че Чуков е бил щатен служител на ДС и изпълнителен директор на свързаната с Алексей Петров “Лев Корпорация” - б. ред.) Ако говорим за скандални назначения, след назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, няма да скрия моето голямо притеснение от назначението на г-н Чуков за шеф на Съвета по сигурност към Министерски съвет, каза президентът.

Управляващите избраха пътя на реваншизма и вместо да имат диалог с най-голямата опозиционна партия, по-скоро решиха да зависят от гласа на „Атака”. Най-голямата опозиционна партия е извън парламента, а тя сигнализира желанието си за диалог, каза още президентът. "Притеснен съм, защото никога не е имало толкова силно противопоставяне. Такова разделение и между политическите лидери–едните са в парламента, другите са в оставка, едните са за това да има колкото се може по-скоро избори, другите не са. Ситуацията е много тежка”, каза още Плевнелиев и обеща, че като президент, ще прави всички опити, за да има диалог, защото решенията на ситуацията минават през диалог. 

Припомняме, че по-рано миналата седмица лидерът на БСП С. Станишев защити назначението на Боян Чуков за шеф на Съвета по сигурността към МС. Според него това назначение нямало да доведе до отдръпване на доверието от страна западните партньори. Според Станишев в мандата на тройната коалиция Боян Чуков си бил все същия и не е имал проблем с нито един от западните посланици. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 69| 5601 |12.07.2013 Плевнелиев: И посланиците, и аз казахме истината . 42| 5463 |09.07.2013 Росен Плевнелиев: Президентската република не е решение . 330| 6933 |05.07.2013 Росен Плевнелиев: Изборите са единственият способ за развързване на най-големия възел . 28| 5519 |01.07.2013 Новият шеф на АЕЦ: Овчаров ми е приятел, но назначението ми няма връзка с него

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads