Реклама / Ads
18| 4732 |16.11.2010 НОВИНИ

Р. Плевнелиев: Незаконното строителство ще се събаря!

.
Росен Плевнелиев
Или всички ще произвеждаме хаос, или всички ще спазваме правилата; България не трябва да продава само кебапчета и пържени картофи, а това, че е 5-тата по историческо богатство страна в Европа. Хората нямат интерес от това да са турски базар и ние ще им помогнем, каза министърът.
 

В регистъра ни има 1600 незаконни обекта, пръснати по цялата територия на страната и абсолютно всички те ще бъдат предмет на едно и също действие, за което ни задължава законът, обяви по НТВ министърът на регионалното развитие и благоустройството по повод акцията в Несебър за събаряне на незаконни постройки. Той беше категоричен, че незаконното строителство се събаря, въпросът бил дали това ще стане точно днес.

Действаме с един и същи аршин - всички обекти, за които има актове, ще са обект на едно и също действие. Тук обаче хората казват друго - че има обекти, които са узаконени с парите напред. Ако има документи за това, могат да се подадат сигнали към прокуратурата. От района на Ивайловград например, нямало нито един сигнал за незаконно строителство десетки години. Или всички ще произвеждаме хаос, или всички ще спазваме правилата, обяви той.

Дали хората в Несебър разбират какво направи Дубровник преди години, където в световния исторически град беше издадена тотална забрана за строеж и сега цените са многократно по-високи, попита министърът. България не трябва да продава само кебапчета и пържени картофи, а това, че е 5-тата по историческо богатство страна в Европа. Хората нямат интерес от това да са турски базар и ние ще им помогнем.

В момента премахнахме 2 магазина, предстоят още няколко надстройки, които ще бъдат премахнати, а извън тези има още обекти по веригата, заповедите за които още не са влезли в сила, но и това ще стане, осведоми Плевнелиев. Защо кметът и хората в общината не излязат да обяснят на хората си какви са правилата в държавата и в град, наблюдаван от ЮНЕСКО. Главните архитекти на общините издават становища за незаконното строителство, защо не го направи главният архитект на Несебър, попита той.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5056 |01.11.2010 Новият шеф на ДНСК в акция срещу незаконното строителство . 11| 6197 |31.10.2010 Р. Плевнелиев: Всичко ми е законно . 12| 5617 |04.10.2010 Р. Плевнелиев: Аз съм човек, който винаги иска да има план В . 0| 4949 |25.08.2010 Р. Плевнелиев: Няма плажове за богати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads