Реклама / Ads
36| 5817 |15.05.2013 НОВИНИ

Плевнелиев: Няма основание да се касират изборите

.
Росен Плевнелиев
Няма основания за касиране на изборите. Това становище изрази президентът Росен Плевнелиев на пресконференция, на която коментира резултатите от проведените в неделя предсрочни парламентарни избори. „Аз апелирам за бързо създаване на правителство. Едно безпринципно правителство може да влоши обстановката в страната, но едно правителство базирано на ясни компромиси, може да бъде полез
 

„ЦИК потвърди нормално протичане на изборния ден. Не липсваха и нарушения по време на изборната кампания. Сигурен съм, че компетентните органи в кратки срокове ще довършат работата си по проверките. Съгласен съм и със заключенията на наблюдателите, че неприемливо е да се подкопават основите на демокрацията единствено с цел да се спечелят изборите”, коментира още държавният глава.

Плевнелиев призова партиите да работят в посока заздравяване на връзките между самите тях.

Коалиции в президентството няма да се правят. В петък мои гости ще бъдат представители на четирите парламентарно представени политически сили. Това ще стане, както следва- в 10.00 часа - ГЕРБ, в 11.00 часа БСП, в 12.00 часа ДПС и в 13.00 часа "Атака", каза президентът.

Близо 50 % от българските граждани не припознаха и не гласуваха за никого, обяви президентът Росен Плевнелиев на нарочен брифинг. Изборите се проведоха, гражданите изразиха волята си, ЦИК потвърди нормалното протичане на изборния ден, организацията на изборите беше добра и на ниво, коментира държавният глава.

Очаквам случилото се в деня за размисъл да бъде разнищено до край. Не съм съгласен, че всичко е възможно, по време на избори. В случая от Костинброд се показа бързо взаимодействие между компетентните институции, които дължат информация. Виждате, на какви безпрецедентни прозрачност и откритост сме свидетели, включително и с днешната пресконференция на прокуратурата, каза държавният глава.

Парламентът е този, който може да изкове необходимите реформи,  Народното събрание трябва да излъчи правителство, което е легитимно,  с ясни приоритети, а не на неясни компромиси. На България и трябва работещ парламент, обяви президентът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4765 |14.05.2013 М. Димитров предрече: Партиите няма да издържат и 100 дена в парламента . 48| 6174 |13.05.2013 Р. Петков: Станишев показа, че "няма избори, които не може да загуби" . 33| 5648 |13.05.2013 Станишев предрече, Местан му приглася: ГЕРБ няма да формират правителство . 14| 4966 |12.05.2013 Сидеров: Няма как да стане "Атака" да подкрепи ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads