Реклама / Ads
0| 4952 |25.08.2010 НОВИНИ

Р. Плевнелиев: Няма плажове за богати

.
Росен Плевнелиев
Ако аз бях на мястото на П. Диков и В. Кюлева въобще нямаше да тръгна да строя в Иракли, каза министърът.
 

Няма плажове за богати, няма плажове ВИП, обяви по БТВ министър Росен Плевнелиев. Понякога в България произвеждаме новини не от правилата, а от изключенията, добави той и посочи, че са проверени над 100 плажа и там няма беззакония. Целим да запазим дюните, да дадем ясна дефиниция на концесионните прцедури и да ги направим по-лесни; проблемите се явявали при неохраняемите плажове, каза Плевнелиев.

В случая с комплекс „Русалка” ще се сезира прокуратурата, ако има някакво нарушение, каза министърът, подчертавайки, че нямало нищо лошо в това да има неохраняеми плажове. По повод построените частни вили в Лозенец, които пречат на хората да стигнат до плажа, Плевнелиев каза, че никой не може да ограничи достъпа на хората, но и никой не е казал, че този достъп трябва да минава през частни дворове. В момента проверките вървели отгоре-надолу и ще бъдат обобщени в края на септември.

По повод АМ „Тракия” и курника, спиращ строителството й, Плевнелиев отсече, че „Тракия” не може да бъде спряна. Кокошарникът нямало как да е ферма, проверка установила, че става дума за паянтова постройка. В спора за размера на обезщетението нямало нищо лошо, но това няма да спре магистралата, увери министърът, добавяйки, че е приключено с отчужденията по „Тракия”, а това било изключение заради грешка на общината.

Новината е, че утре подписваме ЛОТ4 – от Ямбол до Карнобат, строим ускорено, в график сме, държавата е в силна позиция, магистралата е в проект, каза още Плевнелиев. Този път има правителство, което гони интереса на държавата, добави той.

Веднага да се отиде в община  Несебър, да чуем кметът какво мисли по въпроса за строеж в защитената местност Иракли, ако аз бях на мястото на П. Диков и В. Кюлева въобще нямаше да тръгна да строя там, завърши министър Плевнелиев.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6047 |27.07.2010 Богати българи запалиха гръцки остров . 1| 5823 |05.07.2010 Обмислят по-висок данък за богатите . 9| 5695 |30.05.2010 Р. Плевнелиев: Постигаме феноменални успехи, гарнирани с криза . 0| 6098 |28.05.2010 Богатите на сухо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads