Реклама / Ads
39| 5486 |23.10.2013 НОВИНИ

Плевнелиев: Никой вече не очаква нов месия на бял кон

.
Източник: Булфото
Проблемите трябва да се решават стъпка по стъпка, каза още държавният глава Етикети месия на бял кон.Президентът Росен Плевнелиев откри дискусия с гражданите на тема „Ефективна и справедлива съдебна система”, под егидата на държавния глава в рамките на инициативата „Диалог с гражданите”.
 

Обещал съм - да бъда открит и да бъда полезен. България, през 2007 година, направи своя съзнателен избор да стане част от Европейския съюз. Вярвам, че всеки е имал възможност да посочи своята позиция, радвам се че сме днес тук, пред цялата нация, за да дадем възможност да се чуят думите на всеки. Българската съдебна система не е перфектна. Добрите резултати, които се случват, много често остават невидими. Надявам се този форум да не е единственият. Убеден съм, че в парламента, в Министерски съвет, в университетите и в други институции също ще започнат такива дискусии”, обясни Плевнелиев.

„Системата на правораздаване винаги е била обект на критики. Политиците декларират, че системата на правораздаване трябва да е независима, но когато дойдат на власт, се опитват да я направят зависима. Всеки в залата ще бъде чут, за да могат повече проблеми да бъдат поставени и решени. България е демократична държава. Има три фундаментални основи на демокрацията, това са системата на правораздаването, пазарната икономика и медиите”, каза още президентът Росен Плевнелиев.

Омбудсманът Константин Пенчев заяви, че ни трябва силна съдебна система и тази система е нужна и на политиците. В съдебната ни система има много туморно отлагане. КС трябва да преосмисли поправката от 2008 година, в която обикновеното Народно събрание може да инициира промени в Конституцията, каза още той.

Николай Колев - Босия поиска думата и попита президента защо има делене в залата и защо винаги първите редове са запазени. Лично той е скъсал всички табелки, защото не може да има дискусия с гражданите и те да бъдат разделяни по този начин. "Защо делите нацията, г-н Президент? Единственото решение на проблема в съдебната система е свикване на кръгла маса на която да се дебатират проблемите на съдебната система", каза още той. След което си тръгна.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 66| 9336 |20.10.2013 Сидеров: Вече има купена земя от турски фирми . 9| 5212 |17.10.2013 От ДПС предлагат повече работни дни в НС . 32| 5770 |16.10.2013 Сидеров към Плевнелиев: Не се страхувай, няма да ти направя нищо лошо . 12| 4928 |15.10.2013 Клисарова: Няма да има повече корупция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads