Реклама / Ads
39| 4826 |25.04.2014 НОВИНИ

Плевнелиев поиска реални предизборни обещания

.
Източник: Булфото
Политиците да обещават само това, което реално и честно могат да изпълнят, това призова президентът Росен Плевнелиев в 15-минутно изявление във връзка с началото на кампанията за евровота.
 

Кандидатите за Европейския парламент да не си разменят компромати и да не предизвикват скандали и очерняне, за да не отблъснат масовите избиратели и така да манипулират вота с пускане на бюлетини само от страна на твърдия електорат, посъветва държавният глава.

Според него българските избиратели заслужават конструктивен и истински дебат по наболелите национални проблеми, но и върху европейските проритети. С програмите си кандидатите трябва да обявят какви са позициите им относно европейските въпроси, които се дискутират в момента в общността, и да заявят ясно и категорично дали са за "повече или по-малко Европа".

Страната ни може да бъде модерна и да върви напред в рамките на Европейския съюз и затова политиците трябва да се противопоставят на идеята да се върнат на дневен ред политики от XIX век, с които Великите сили следват собствените си амбиции, а малките и слаби държави са изтикани в периферията и служат единствено за буфер, каза президентът и се обяви срещу концепцията за "Европа на две скорости". Той бе категоричен, че в кампанията си политиците трябва да обявят дали са "за" или "против" членството на страната ни в Еврозоната, банков и енергиен съюз, за повече интегрираност в общността и как да бъде запазен балансът между свободният пазар и солидарността.

Според президента партиите катеогрично трябва да обявят позициите си за бъдещето на Европа, от което пряко зависи и бъдещето на страната ни, вместо да стоят мълчаливо в ъгъла, да се занимават с дребнотемия и скандали или да служат за нечий "троянски кон".

Държавният глава изрази съжаление, че предложеният от него референдум за изборните правила няма да се състои заедно с европейските избори, въпреки подкрепата на 570 000 българи, които са се подписали на подписката за допитването.

Според него кандидатите за Европейския парламент трябва да предложат своите цели и конкретни решения на проблеми като икономическата криза и безработицата, повишаване на младежката заетост, подпомагане на бизнес средата и конкурентноспособността на малките и средни предприятия и промяна в образователната система с въвеждане на дуално обучение.

Всичко това обаче трябва да е в контекста не само на националното бъдеще, но и на общата европейска политика, призова Росен Плевнелиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5087 |25.04.2014 Прокурори поискаха от ВКС да върне делото срещу Цонев, Сантиров и Попов . 5| 5367 |21.04.2014 50 000 нашенци поискаха данъчна амнистия . 31| 4819 |09.04.2014 Плевнелиев върна Закона за Сметната палата . 58| 5279 |08.04.2014 Каракачанов: Плевнелиев е комсомолче, да не ме учи на морал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads