Реклама / Ads
97| 5928 |04.09.2011 НОВИНИ

Плевнелиев и Попова тръгват на битка за "Дондуков" 2

.
Росен плевнелиев
Росен Плевнелиев и Маргарита Попова официално бяха обявени днес в 15 часа от премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов като претенденти на партията за битката за президенската институция. Номинацията им бе огласена в централата на ГЕРБ в столицата в присъствието на 16 телевизионни камери и десетки журналисти.
 

България има нужда от модерна визия, трябва ни модерен човек за президент и зотава се спрях на Плевнелиев, обяви Борисов. Той разкри, че днес в 14 часа водил последен разговор с фаворитите си и им казал последното си решение.

Дълбоко съм убеден, че прогресът, развитието и успехът могат да бъдат постигнати, когато знаем къде искаме да стигнем и имаме ясни приоритети. Не се притеснявам да бъда лидер, прагматичен съм, човек на действието. Това заяви Росен Плевнелиев в първата си реч като кандидат президент.


Голямата критика към България продължава да бъде нереформираната съдебна система, и затова решихме да номинимираме г-жа Попова, защото е доказан магистрат и министър.  Така премиерът Борисов обясни и защо залага на министъра на правосъдието в битката за „Дондуков” 2.

Според него зациклянето на съдебната система у нас се дължи на политиката на Георги Първанов през изминалите 10 г. и на факта, че негови съветници са окупирали основните постове в тази власт.

На пресконференцията Борисов хвърли още една новина - от сега ви казвам, че за следващите президентски избори кандидатът на ГЕРБ ще бъде аз, обявди политикът. Той подкани журналистите още от утре да започнат да питат другите политически партии, кои ще бъдат кандидатите им след 5 години, защото на него медиите му извивали непрекъснато ръцете  с този въпрос.

 

Днес станаха ясни и резултати от поредно социологическо проучване, обявени от Мира Радева. Според тях Росен Плевнелиев би събрал 33% от гласовете. Втора е Миглена Кунава, която получава 16-17% от гласовете, а трети е човекът на червените – Иавйло Калфин.


Сашо Диков от Канал 3 пък обяви в аванс, че на 7 септември пресконференция ще даде Алексей Петров, също кандидат президент. Според Диков той щял да хвърли истинска бомба. Скандалният водещ, близък до Трактора заплаши, че доц. Петров ще извади смайващи компромати и прогнозира, че се очаква истинска заря от флашки.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 84| 7042 |02.09.2011 Журналисти разкриха: Плевнелиев е кандидат-президент на ГЕРБ . 22| 5423 |02.09.2011 Плевнелиев не бил подходящ за президент . 12| 5108 |01.09.2011 В. Танов: Битката с корупцията е моя кауза . 35| 7090 |01.09.2011 Изборът на ГЕРБ: Плевнелиев и Маргарита Попова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads