Реклама / Ads
27| 6343 |19.01.2012 НОВИНИ

Плевнелиев постави акцент върху богатството в първата си реч

.
Росен Плевнелиев
Няма пряк път към богатството, то се изработва, каза в първата си реч като президент Росен Плевнелиев и представи приоритетите си, залагайки на просперитета.
 

Няма да участвам в политически интриги, няма да разделям и няма да преча; не държа всички да ме харесват; ще превърна президентството в център на обществения дебат по важните въпроси, то дава баланс, зарече се в речта си пред НС и ВИП-гостите, дошли за клетвата му новоизбраният президент Росен Плевнелиев.

Гражданското общество ще бъде в центъра на моята дейност. Обществените съвети към президента няма да функционират като кабинет в сянка. Заседанията на съветите, с изключение на тези, които са свързани с националната сигурност, ще се предават пряко в интернет, каза още той.

Той представи приоритетите си: създаване на най-добрата бизнессреда в ЮИЕ, нов подход в енергетиката, България на регионите, добра репутация, образование и здравеопазване и още много други. По тях той щял да търси национален диалог.

Няма пряк път към богатството, то се изработва, каза още Плевнелиев. Ниският дъл и данъци не означава, че сме стабилни в кризата. Благодаря на правителството за това, че удържа положението, добави той, но уговори, че това е постижение на няколко правителства. Сами ще изковем бъдещето си, успешни са нациите с кауза и дългосрочна визия, другото е работа на парче и ниска ефективност, затъване в празни приказки и политическо брокерство, неефективност и бедност, каза още Плевнелиев.

Репутацията на една държава е важна, тя се изгражда с последователни усилия, България трябва да показва на света своето можене, каза президентът. ще работя за европейското развитие на България, повече Европа означава по-силна и богата България, обеща Плевнелиев.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5714 |19.01.2012 Атакисти с надписи скочиха прави на речта на Плевнелиев . 121| 8055 |19.01.2012 Плевнелиев и Попова се заклеха в отсъствието на първата дама, Марин и Доган . 19| 5205 |19.01.2012 Политоложки: Президентството е център на власт; и Плевнелиев ще се изкуши . 51| 15695 |16.01.2012 Юлиана Плевнелиева подхваща собствен бизнес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads