Реклама / Ads
19| 5811 |16.06.2014 НОВИНИ

Плевнелиев: Предсрочни избори - от 21 септември до 12 октомври

.
Президентът Росен Плевнелиев ще предложи 4 дати за предсрочните парламентарни избори през есента. Това ще стане по време на закритото извънредно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност. Коментираните дати за предсрочния вот са неделите от 21 септември до 12 октомври.
 

Лидерите на парламентарно представените партии, вътрешният министър Цветлин Йовчев, военният министър Ангел Найденов, шефовете на разузнавателните служби ще пристигнат на "Дондуков" 2 във вторник точно в 9,00 часа. В централите на основните политически партии обаче се говори, че едва ли във вторник ще стане ясна датата на предсрочния вот, пише "Стандарт"

"Нямаме право да експериментираме с живота на хората!", коментира пред "Стандарт" очакваната развръзка след заседанието на КСНС шефът на комисията по отбрана и депутат от ДПС Янко Янков. Той отбеляза, че всичко зависи от алтернативата, която ще предложат основните участници в КСНС. "Ако алтернативата е на база политически консенсус, то правителството няма нужда от дълъг живот", каза Янков. Но веднага подчерта, че от ДПС дават "висока оценка на кабинета "Орешарски"".

Пред БНР Янков заяви: "Инатът на политическите партии и определянето на червени линии, граници и т.н. води единствено и само до това самите партии да губят рейтинг, да се свиват и дори някои от тях да изчезват от политическото пространство". И предупреди, че страната ни "има нужда от изключително устойчива политическа среда". "Ако това не го разберат политическите партии, България я чакат много тежки дни", каза Янков.

От "Позитано" 20 в неделя заявиха неофициално, че след КСНС при президента ще последва втори кръг от разговори на ниво ръководства на партии, в това число и с Реформаторския блок и "България без цензура". Бюджетът за 2015 година и споразумението за партньорство с ЕК са двете важни теми, според които трябва да се подреди и датата за вота, категорични са и от БСП, и от ДПС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 5607 |14.06.2014 Цвета Караянчева: Станишев бърза с изборите, за да не бъде сменен . 25| 4763 |12.06.2014 28 и 21 септември, 5 октомври - все дати за избори . 26| 6426 |12.06.2014 РБ:Орешарски е подписал с Газпром дни след евроизборите . 19| 4927 |11.06.2014 М.Манолова: Избори през юли са невъзможни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads