Реклама / Ads
42| 5170 |06.01.2013 НОВИНИ

Плевнелиев: Президентът не е техник

.
„Започвам новата година мотивиран, защото ни чака тежка година и с оглед на предстоящите парламентарни избори”, заяви президентът Росен Плевнелиев в първото си за годината изявление пред медиите.
 

На Богоявление държавният глава участва в церемонията по освещаването на бойните знамена и знамената светини на Българската армия, която се проведе на площад „Св. Александър Невски” в столицата.  

"Потреблението, експортът и инвестициите ще бъдат двигателите на икономиката на страната ни през тази година", прогнозира Росен Плевнелиев. Според него, необходимо е да продължат действията за подобряване на бизнес средата, както и мерките за ограничаване на ръста на безработицата.

По отношение на системата на правораздаване държавният глава очаква през 2013 година повече резултати, а не допълнителни реформи. На 22 януари президентът ще отчете постигнатото през първата година от мандата си.

„Новият главен прокурор ще започне работата си с висока степен на обществено и институционално доверие и му пожелавам успех”, коментира още държавният глава, помолен за оценка на процедурата по избора на Сотир Цацаров за поста.

Президентът Росен Плевнелиев отказа да поеме каквато и да е вина за случая с погрешното визуализиране на новогодишната му реч. В своето слово държавният глава говореше за достойнствата на страната ни, докато по националната телевизия бяха показвани снимки на заснежените склонове на Скалистите планини, които се намират в щата Колорадо, САЩ. Президентът обяви, че не е съгласен с така наречения „гаф Плевнелиев" и отказа да приеме, че е допуснал грешка.

Още вчера от администрацията на държавния глава разпространиха съобщение, в което се посочва, че държавният глава е горд от речта си и застава зад всяка дума от нея. Плевнелиев сам писал словото си, но нямал никакво участие в неговото визуализиране.

На Богоявление Плевнелиев обеща, че наказани ще има, но самият той нямал никаква вина за случая: „Притеснен съм от това, че много лесно и бързо беше посочено, че това е гаф на Плевнелиев. Притеснен съм от това, че много хора не си зададоха елементарния въпрос - президентът ли е техник, който седи зад един компютър и сглобява някакви снимки и кадри. Аз няма да се обяснявам от тук нататък за едно толкова добро и смислено нещо, което съм написал. Разбира се, ще има наказани, тъй като очевидно има грешка, но това не е грешка на президента. Затова не се съгласих с „гафа Плевнелиев". Затова не се съгласих, че толкова лесно можем да произведем и президента като автор на видео, човек, който се сърчва в интернет, събира снимки и ги лепи напред-назад".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 6488 |04.01.2013 Румен Драганов: Редно е президентът да се извини . 6| 5217 |02.01.2013 Вицепрезидентът отказа помилване за Опиц . 286| 6684 |01.01.2013 Президентът: Да запретнем ръкави и да си оправим държавата . 21| 5728 |21.12.2012 Президентът подписа "за" Цацаров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads