Реклама / Ads
14| 5208 |22.10.2012 НОВИНИ

Плевнелиев: Работим денонощно за разкриването на атентата в Бургас

.
Росен Плевнелиев заедно с колегата си Шимон Перес Източник: Президентство
Бъдете сигурни, че българските институции работят ефективно, денонощно и няма да се успокоим, докато не намерим виновните за атентата в Бургас и тези, които стоят зад тях и ги изправим пред съда.
 

Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който е на държавно посещение в Израел, след срещата си с председателя на Кнесета Реувен Ривлин, предава БТА.

Това го дължим на българския народ, който очаква от институциите в България да намерят извършителите на тази жестока атака, дължим го и на демократичното световно семейство, каза още президентът.
Терористичната атака в Бургас ни направи по-силни заедно, заяви Плевнелиев. Само заедно можем да бъдем ефективни в борбата срещу тероризма, това ужасно зло, каза президентът.

Реувен Ривлин посочи от своя страна, че всички израелски граждани, които пострадаха в атентата, са изразили своето уважение към отношението на българското правителство и народа към трагедията, и за еднозначната критика срещу всяка проява на терор в България и навсякъде по света. Ривлин изрази съболезнования на семейството на българския гражданин, който загина в терористичния акт и каза, че ако семейството му реши да посети Израел, за да може да види откъде са дошли хората, който той е трябвало да вози в този ден, за тях ще бъде чест да бъдат техни гости.

Председателят на Кнесета благодари на президента Плевнелиев и на външния министър Николай Младенов, който е в делегацията, за позицията им в подкрепа на Израел в международните институции по израелско-палестинските отношения. В преговорите с палестинците трябва да говорим директно, без предварителни условия ,защото това е единственият начин да достигнем до мирно решение, заяви Ривлин.

Президентът Плевнелиев благодари за приятелството и за стратегическото партньорство, което споделят България и Израел и изрази желание за тяхното задълбочаване. Той посочи, че има големи перспективи за сътрудничество в туризма, информационните и комуникационни технологии, управлението на водите и изграждането на модерна инфраструктура в тази сфера, в производството на храни.

След като по-рано днес покани президента Шимон Перес да присъства в България на отбелязването на 70 години от спасяването на българските евреи през Втората световна война през март следващата година, президентът Плевнелиев отправи покана и към председателя на Кнесета на Израел.

По-късно българският държавен глава ще посети Мемориалния комплекс в памет на жертвите на Холокоста "Яд Вашем".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 5070 |14.10.2012 Плевнелиев: ВВС имат нужда от нова техника . 30| 5284 |11.10.2012 Плевнелиев: Данъкът върху депозитите ще раздвижи потреблението . 36| 5419 |03.10.2012 Плевнелиев: Насрочвам референдум, веднага щом парламентът се произнесе . 15| 5267 |26.09.2012 Плевнелиев: Първо доказателства, после ще посочим виновника за атентата в Бургас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads