Реклама / Ads
0| 4664 |28.07.2015 НОВИНИ

Плевнелиев: Референдумът е важен като съдебната реформа

.
Росен Плевнелиев
Първите стъпки и смислени действия са налице, пожелавам успех в по-нататъшната ви дейност, обърна се към депутатите президентът Росен Плевнелиев. Силно подкрепям провеждането на дълбока и всеобхватна съдебна реформа и референдум. Затова инициирах повторно този референдум, той е точно толкова важен за бъдещето на България, колкото и съдебната реформа, категоричен бе Росен Плевнелиев. Това каза президента Росен Плевнелиев в парламента.
 
Сезирах 43-тото Народно събрание с искане да се произнесе в референдум с 3 въпроса. Дължим на народа доверие, защото гражданското общество не веднъж показа своята привързаност към демокрацията. Пряката демокрация може да допринесе за повече стабилност, изтъкна президентът. През последните години изборите в България вместо да внасят стабилност се превръщат в безкрайни обвинения за купен вот. Все по-малко българи остават изключени от политическия живот на страната, като не гласуват. Решението е в провеждането на референдум по изборните правила, подчерта Плевнелиев. Така според него ще се внесе стабилност в държавата и качествено ще се промени политическата система. Плевнелиев коментира трите предложени въпроса за референдум.

Относно първия - „Подкрепяте ли част от народните представители да се избират мажоритарно?“, той посочи: „Заставам категорично зад многопартийната политическа система. Ще запазим партийното многообразие, но ще гласуваме и за избори“. По втория въпрос, който гласи - „Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и националните референдуми?“, Плевнелиев заяви: „Все повече се увеличава партията на негласуващите. Задължителното гласуване е лекарство, което може да помогне на млада демокрация като нашата“. Третият предвиден в референдума въпрос е „Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно, по електронен път, по време на изборите и референдумите?“. Относно него Росен Плевнелиев отбеляза: „В съвременният свят всеки човек има възможността да учи и да работи, както у нас, така и в чужбина.


Живеем в ерата на високите технологии, наша е отговорността да позволим на всеки българин да покаже своята загриженост към родината“. „Нека днес покажем, че вярваме в суверена, за да можем утре да направим това доверие взаимно“, завърши словото си държавният глава.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4587 |23.07.2015 Плевнелиев: Да променим Конституцията, демокрацията да диша . 0| 4367 |19.07.2015 Плевнелиев: Кризите и горещите точки достигнаха рекордни нива . 0| 4837 |06.07.2015 Миков: Референдумът в Гърция показва отношението към неолиберализма . 0| 4496 |24.06.2015 Плевнелиев: В дебата за НАТО компютрите да не станат компоти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads