Реклама / Ads
18| 4541 |24.02.2015 НОВИНИ

Плевнелиев: Реформата във водния сектор не може да бъде отлагана повече

.
Росен Плевнелиев
Реформата във водния сектор не може да бъде отлагана повече, тъй като това не е добре за българските градове и села, а и Европейската комисия ще е безкомпромисна към България, каза президентът Росен Плевнелиев по време на срещата си с представители на Парламентарната група на Български демократичен център, която се проведе в рамките на традиционния „месец на политическите консултации“, съобщиха от прессекретариата на държавния глава, предаде Фокус.
 
На провеждащите се за трета поредна година консултации с парламентарните сили президентът Росен Плевнелиев подлага на обсъждане пет основни теми: ключови реформи, които са на дневен ред през 2015 година; референдум за правата на гражданите и за промени в изборното законодателство; въпроси на регионалната и международната сигурност; отбрана и въоръжени сили; кризи и природни бедствия.

Държавният глава и парламентаристите от БДЦ бяха единодушни, че с общи усилия през 2015 г. могат да бъдат осъществени много от неотложните реформи, включително в социалната сфера, пенсионната реформа, в здравеопазването, в образованието, в сектор „Сигурност“. „Надявам се този парламент да има пълен мандат. Правилният прочит на народния вот е: седнете, обединете се около смислените за нацията приоритети и работете по тях“, подчерта президентът, който прогнозира трудна 2015 година, заради рекордния брой международни кризи и заради все още ниския икономически растеж. От коалиция БДЦ посочиха пред държавния глава, че са конструктивна парламентарна опозиция и подкрепят всяко разумно предложение, което допринася за повече стабилност. Народните представители подкрепиха позицията на върховния главнокомандващ за необходимостта от повече инвестиции в отбранителните способности на страната ни, в т.ч. с подкрепата на партньорите от НАТО.

По отношение на инициирания от държавния глава референдум за промяна на изборните правила от БДЦ предложиха да се проведе кръгла маса под егидата на президента Росен Плевнелиев, на която да бъдат обсъдени промени в Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление.
Пред представителите на БДЦ президентът Росен Плевнелиев припомни, че е против президентска република и отново определи парламентарната демокрация като едно от големите постижения в най-новата история на страната ни.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5139 |20.02.2015 Плевнелиев: Имаме договор за доставка на азерски газ . 10| 4627 |20.02.2015 Плевнелиев: България и Румъния трябва да бъдат двигател на европейската интеграция . 45| 6031 |19.02.2015 Плевнелиев: Съвременният прочит на републиката на Левски не е олигархична икономика . 6| 4740 |12.02.2015 Плевнелиев: Мирното решение на конфликта в Украйна няма алтернатива

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads