Реклама / Ads
25| 5807 |20.04.2013 НОВИНИ

Плевнелиев ще се извини на Флоров, ако сигналът е пушилка

.
Президентът Росен Плевнелиев Източник: Булфото
Органите на правораздаването имат пълен картбланш да работят спокойно. Това заяви президентът Росен Плевнелиев по повод скандала с досъдебното производство срещу директора на ГДБОП Станимир Флоров.
 

„Искам да кажа нещо много отговорно и ясно - да, аз вчера трябваше да подкрепя българските органи и системата на правораздаване, защото това изисква от мен държавността, и аз самият, уважавайки институциите, трябва да ги подкрепям, но се надявам те да си свършат бързо работата. Искам да бъда категоричен, че ако се окаже, че няма нищо, ако се окаже, че е поредната пушилка, лично аз ще извикам г-н Флоров, ще го поканя в президентството и ще му кажа - „извинете". И се надявам повече хора да го направят", заяви Плевнелиев.

„От друга гледна точка, ако има доказателства, ако наистина има реални основания, нека прокуратурата да покаже и да си свърши работата. Това, което вчера се случи, е пълен картбланш за органите на правораздаване - да работят спокойно и да докажат с действията си собствената си инициатива. Не може само предизборно да се активираме и да клепаме един-друг, това трябва да става само на базата на конкретни доказателства, които да могат да издържат в съда", продължи Плевнелиев.

„По същия начин се надявам, не само в седмицата преди изборите, а винаги да се действа и това е част от концепцията ми за работещи институции. Винаги даваме шанс и подкрепяме, но очакваме и резултати, годни за защита в съда", каза още държавният глава.

Той заяви, че е очаквал по-позитивна предизборна кампания.

„Това, което виждаме отново, с размахването на СРС-та, на скандали, ок, това е част от демокрацията, но защо винаги преди избори, защо винаги в последния момент? Къде бяха всички тези сигнали и данни в продължение на години?", попита Плевнелиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 4710 |19.04.2013 Плевнелиев зове да сложим ДС в Държавния архив . 2| 4940 |19.04.2013 Ройтерс затри Дж. Сорос; след това се извини . 19| 6126 |16.04.2013 Плевнелиев отива на погребение . 13| 6144 |09.04.2013 Цветлин Йовчев е подал оставка като шеф на кабинета на президента Плевнелиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads