Реклама / Ads
40| 6792 |08.08.2012 НОВИНИ

Плевнелиев скочи срещу замразяването на цените

.
Росен Плевнелиев
Цените не могат да се свалят със споразумение с няколко вериги, а със създаване на конкурентна среда, категоричен е президентът.
 

България няма да забрави атентата от 18 юли и ще се опита да открие и накаже виновните, обяви в Пловдив в приветственото си слово към пристигналите военнослужещи от контингента ни в Афганистан президентът и върховен главнокомандващ Росен Плевнелиев, предаде Радио „Фокус”-Пловдив.

По думите на Плевнелиев войната срещу тероризма трябва да се води навсякъде по света и това още веднъж потвърждава, че България е взела правилното решение за Афганистан, където участва достойно във войната срещу тероризма. Президентът изтъкна, че той е подкрепил декларацията за Афганистан и че в бъдеще България ще продължи да изпълнява ангажимента си там като участието в мисията ще бъде трансформирано, а съставът редуциран. България ще продължи да поддържа афганистанския народ и няма да го остави.

Президентът поздрави военнослужещите за това, че са изпълнили успешно мисията си и са се завърнали в пълен състав. Благодари на близките им за моралната подкрепа и за това, че са били здрав тип за тези славни мъже и жени в униформи. Росен Плевнелиев пожела на рейнджърите бързо и успешно адаптиране към обстановката в страната ни.

Също днес президентът Плевнелиев се обяви против идеята за замразяване на цените на основните храни, което направи министър Мирослав Найденов, и за което няколко големи вериги вече дадоха съгласие. „Цените не могат да се свалят със споразумение с няколко вериги, а със създаване на конкурентна среда, в която ще има честно състезание между доставчици и производители”, каза Плевнелиев. Пазарът сам ще постигне една разумна пазарна поносима цена, смята той. Действието на българското правителство да подпише споразумение с няколко вериги за няколко стоки, не би имало дългосрочен положителен ефект, каза още Плевнелиев и напомни, че и в миналото са правени подобни опити, без нито един да успее.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 6619 |08.08.2012 Икономисти: Замразяването на цените сега, ще ни удари с мокър парцал след 3 месеца . 26| 5792 |26.07.2012 Росен Плевнелиев: Държавата да гарантира спокойствието на българите . 26| 6398 |25.07.2012 Почти с милион увеличиха бюджета на Плевнелиев . 6| 5623 |19.07.2012 Плевнелиев и Перес се чуха; ще противодействат на терористите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads