Реклама / Ads
6| 5096 |15.05.2015 НОВИНИ

Плевнелиев стана "доктор хонорис кауза" на университета "Сункюнкуан"

.
Росен Плевнелиев
Президентът Росен Плевнелиев беше удостоен с почетното звание "доктор хонорис кауза" на университета "Сункюнкуан". Това е най-старото висше училище в Република Корея и един от четирите най-големи университета в страната, съобщава БНТ.
 

Президентът днес завършва официалното си посещение в Южна Корея. По-рано той се срещна и с председателя на Националното събрание Чунг Уи-хва.

 

Росен Плевнелиев участва в българо-корейски бизнес форум, организиран от Корейската федерация на малките и средни предприятия. Бяха подписани двустранни документи в сферата на икономиката - меморандум за сътрудничество между Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Корейската федерация на малките и средни предприятия; между Асоциацията на българските износители и Корейската асоциация на вносителите; между Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и Федерацията на корейските индустрии.

 

Във втория ден от посещението си в Република Корея, президентът Росен Плевнелиев посети най-строго охраняваната граница в света – демилитаризираната зона между Северна и Южна Корея. Тя се намира на около 40 км северно от Сеул.

 

Президентът Плевенлиев влезе в специалната постройка, единственото място за среща между представителите на Северна и Южна Корея, при нужда от преговори. По този начин Росен Плевнелиев стъпи и на територия на Северна Корея.

 

Зоната е създадена през 1953 след края на корейската война като буфер между двете държави. Казват, че това е мястото с най-голяма концентрация на тежко въоръжение в света – осеяно с противопехотни мини и оградено с бодлива тел. На самата граница войниците стоят от двете страни и се наблюдават.

 

Зоната се е превърнала в туристическа атракция от страна на Южна Корея. Всеки посетител трябва да подпише декларация, че е наясно, че навлиза във враждебна зона и има опасност да бъде ранен или убит.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4421 |14.05.2015 Лозан Панов: Софийски градски съд стана символ на скандали . 2| 4404 |12.05.2015 Плевнелиев обеща на Монголия оранжерии . 2| 5662 |12.05.2015 Златко Баретата стана клиент на спецсъда с две обвинения . 29| 4892 |11.05.2015 Строим монголското метро, похвали се Плевнелиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads