Реклама / Ads
65| 5421 |20.07.2013 НОВИНИ

Р. Плевнелиев възмутен от прокуратурата за „онова” тефтерче

.
Росен Плевнелиев Източник: Булфото
Президентът Росен Плевнелиев се възмути от прокуратурата, която чела тефтерчето на Филип Златанов, както Цветан Цветанов СРС-тата от скандала с лекарите в Горна Оряховица.
 
Плевнелиев подчерта, че ще коментира само факти и доказателства от компетентните институции, а не някакви публични тълкования. Така той не обясни защо името и тези на негови служители фигурират във въпросното тефтерче, което вече ”взе” главата на Искра Фидосова.

Държавният глава присъства на заключителните чествания на 100-годишнината от Балканските войни и 135 години от създаването на българската армия във Военна академия "Георги. С. Раковски" в столицата.

Плевнелиев заяви също, че атаките срещу него нямало да спрат и очаквал нови. Знаел и кой стои зад тези атаки, това знаел и целият народ. Той обаче не назова душманите си.

Вместо това обясни, че не знаел коя е офшорката, тръгнала да купава пенсионен фонд „Доверие”, но пък допускал, че зад нея може да стоят пари на руската мафия. Плевнелиев не уточни дали тази информация му е дадена от разузнаването, ДАНС или я притежава от друг източник. Не било нормално в такъв момент да замесват името му в офшорни интриги, защото само се измествал фокуса от важни за страната проблеми. По този начин за пореден път не отговори дали е насочвал пари в офшорка преди да стане министер в кабинета „Борисов”.

Две са целите, които Плевнелиев вижда заложени в атаките срещу него. Първата е той да бъде делегитимиран и неговата репутация да бъде принизена. Държаният глава обаче се закани, че независимо какъв щял да бъде рейтингът му и кой ще го мери, той щял да назовава нещата с истинските им имена и нямало да стане зависим или послушен. Втората цел обаче го безпокояла истински, защото била насочена към отклоняване вниманието на обществото от важните процеси в страната.

Попитан за избора на Владимир Писанчев за шеф на ДАНС, Плевнелиев лаконично отговори, че била важна процедурата, по която е станал изборът. Не скри обаче разочарованието си, че неправителствени организации и граждани не са имали възможност да задават въпроси на кандидатите. Притеснявал го също фактът, мче другият кандидат – Недялко Недялков станал заместник на Писанчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 57| 5606 |18.07.2013 Борисов и Танов разследвани от прокуратурата . 49| 5757 |18.07.2013 Сидеров се заема със сигнал за корупция срещу Плевнелиев . 22| 5057 |17.07.2013 Плевнелиев иска преписката на комисията на Златанов да бъде публикувана . 103| 9927 |15.07.2013 Плевнелиев: Назначението на човек на Ал. Петров в МС е скандал!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads