Реклама / Ads
17| 5332 |24.03.2014 НОВИНИ

Плевнелиев в завера с EVN?

.
Росен Плевнелиев
На тайна среща в гранд хотел "Виена" разговаря час с представител на компанията, осведомява в. Телеграф и съобщава, че според нашите в Австрия Първанов организирал рандевуто.
 

Докато у нас тече процедура по отнемане на лицензите на енергийните монополи, тъй като отказват да изплатят дължимите 347 млн. лева на НЕК, президентът Росен Плевнелиев се срещна тайно във Виена с изпълнителния директор на EVN Щефан Шишковиц и втори човек в австрийския концерн, пише вестникът.

Рандевуто беше в четвъртък предобед в австрийската столица. Там държавният глава кацна сутринта на работно посещение под претекста, че ще се срещне с федералния президент Хайнц Фишер и ще прочете на следващия ден лекция за развитието на Югоизточна Европа. 

От "Дондуков” 2 дотолкова се старали да прикрият разговора му с енергийния монополист, че той дори не бе включен в програмата му, дадена за съгласуване с изпълнителната власт у нас, пише вестникът и твърди, че на тайното рандеву било лъснало задкулисието около президента Росен Плевнелиев. Ето подробности от репортажа: Визитата на Плевнелиев стартирала по-малко от 24 часа след завръщането му от посещението му в Лондон. Пътуването до Австрия било пазено в тайна до последно от медиите, като от президентството информирали за него чак в сряда вечерта с кратко съобщение, в което срещата не фигурираше. Дотогава информация за визитата имало само в блога на българите, живеещи в Австрия, като там също нямало данни за рандевуто. Пишело обаче, че сред организаторите на форума, на който Плевнелиев ще изнесе лекция в петък, е и Виенският икономически форум. В неговия борд е и EVN.

Държавният ни глава кацнал в столицата на Австрия в четвъртък сутринта, придружен само от трима гардове, прессекретаря си Мария Иванова и шефа на протокола си Иван Кондов. Шестимата пътували в граждански полет на австрийските авиолинии, отлетял от София в 8 часа. Във Виена Плевнелиев и антуражът му се настанили към 9,20 часа местно време в тузарския петзвезден грандхотел „Виена”. Делегацията заела петия етаж, а персоналът в хотела знаел само, че им гостува български министър и си нямал понятие, че става въпрос за президента ни. Първият, с когото се срещнал на австрийска почва Плевнелиев, пък бил именно представителят на EVN. Точно в 12 часа шефът на протокола му слязъл във фоайето, за да поеме тайния гост и да го качи в апартамента на държавния ни глава. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 221| 8330 |23.03.2014 Плевнелиев на път да вкара страната ни във война с Русия . 42| 4910 |22.03.2014 Плевнелиев защити указа си за ЦИК с математика . 59| 6359 |21.03.2014 Плевнелиев: С Русия не трябва да е по братски, а по равно . 104| 7631 |21.03.2014 Станишев: Плевнелиев е като кулата в Пиза, наклонен към ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads