Реклама / Ads
1| 5566 |14.03.2010 НОВИНИ

В Пловдив дублираха ВМРО на Каракачанов

.
Учредителите на новата партия
Под тепетата се роди нова политическа партия - „Вяра Морал Родолюбие Отговорност - Национален идеал за единство" (ВМРО-НИЕ). Формацията е вече официално регистрирана, а неин председател е зам.-кметът по общинска собственост в Пловдив Петко Атанасов, съобщи вестник “Марица”.
 

Партията е вписана в регистъра на Софийски градски съд на 9 март, уточниха от пресцентъра на съда. Новата политическа формация ще бъде представлявана от Петко Атанасов и от Никола Николов като председател на Националния политически съвет. В понеделник ще е официалното представяне в града. В ръководството на новата партия са и юрисконсултите на община Пловдив Соня Ташева и Христо Стоянкин, каза Петко Атанасов. Той разясни, че на извънреден конгрес на партия „Национален идеал за единство" на 16 януари тази година в село Царацово е взето решение тя да се преименува на „Вяра Морал Родолюбие и Отговорност - Национален идеал за единство". На събранието е избрано ново ръководство, оглавявано от Петко Атанасов и Никола Николов, и е приет нов устав.

Зам.-кметът на Пловдив заяви, че дали останалите „войводи" под тепетата ще влязат в ВМРО-НИЕ е „въпрос на тяхно решение". Ще се обърнем към всички поддръжници на идеята „ВМРО" да се присъединят към нас, каза Петко Атанасов. Той каза, че със създаването на „Вяра Морал Родолюбие Отговорност - Национален идеал за единство" целта им е била да се направи нова политическа формация, която да работи сериозно за идеите, които ги обединяват вече 20 години. Петко Атанасов заяви, че все още не може да се говори дали партията ще работи за втори мандат на кмета Славчо Атанасов. „Чакайте ... ние едва я регистрирахме и е твърде рано да се мисли, какво ще правим за предстоящите местни избори. Нашата основна цел е да се наложим като сериозен политически субект и един ден да управлява България. Това са амбициите ни и ги афиширам още сега.", коментира зам.-кмета на града. Според него в партията са се събрали патриоти и хора на истинските действия, а не на празните приказки. В краткосрочните им цели са бързо структуриране в цялата страна и приемането на нови членове.

Петко Атанасов каза още, че очаква всякакви удари под кръста от страна на председателя на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов. „Ако иска да обжалва, това е негова воля. Очаквам всякакви удари под кръста от него, защото умее да ги прави добре. Явно за това и са били обучавани", беше категоричен Петко Атанасов. Красимир Каракачанов твърдо ще обжалва решението на Софийски градски съд. „Задължително ще обжалваме, защото те чрез купуването на една партийка и добавянето на четирите букви (ВМРО) отпред се опитват ни копират", коментира шефът на ВМРО-БНД. Според него е странен фактът как Петко Атанасов, който е все още член на организацията на „Пиротска" 5, е избран за шеф на новата партия и е регистриран в съда. „Странен е този факт. Не знам да е напускал ВМРО-БНД", каза още Каракачанов и допълни, че „цялата тази сложна акробатика от страна на Петко Атанасов и неговите пловдивски приятели показва морал на кръга „Ромфея"„. Русенецът все още няма да изключва пловдивските отцепници, защото рано или късно те ще си хванат пътя. „Ако ги бях изключил, щяха да си оправдаят купуването на новата партия. Оставям на хората да преценят техния морал", категоричен бе Каракачанов и е убеден, че групата в Общинския съвет на ВМРО-БНД ще се влее в новата партия ВМРО-НИЕ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5611 |12.03.2010 Обраха златарско ателие в Пловдив . 0| 4597 |24.02.2010 Прекратиха дело за 50 млн. лева срещу община Пловдив . 2| 4935 |01.03.2010 София и Пловдив с най-мръсния въздух в страната . 0| 4680 |19.01.2010 „Биг брадър” откри ловния сезон в Пловдив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads