Реклама / Ads
4| 5566 |23.07.2020 НОВИНИ

Пловдивски правен комитет: Гешев извършва престъпления по служба

.
”Ние сме „За“ оставката на главния прокурор Иван Гешев, защото той извършва престъпления по служба. И то престъпления, които се наказваха навремето доста сериозно. Може ли един главен прокурор да прави опит за преврат на президента? Не можеш да си позволиш лукса да правиш обиск в Генералния щаб на генералния главнокомандващ на Българската армия.
 

Ние ще заведем установителен иск пред Софийски градски съд за извършените деяния", това заяви в интервю за Радио Пловдив адвокат Николай Николай Банков, почетен председател на Пловдивски правен комитет, който първи е учреден в страната.

Предстои такива организации да бъдат създадени и в други градове на страната, а идеята е да работят за съдебна реформа.


„Призовах всички адвокати от България да тръгнем към съдебната реформа по наш път. Защото никой чиновник не може да извърши реформа без участието на адвокатите. Затова търсим правен интерес, който се пресечи от всички съдилища. А правният интерес на всеки български гражданин идва от Конституцията. Член първи гласи, че властта произлиза и принадлежи на народа. Член 120 от Конституцията ни дава тези права. Но трябва да се тръгне по този път, да се търси отговорност. Защото както виждате – прекратяват се всякакви престъпни начинания, няма апратамент гейт, няма студен резерв, всичко това са управленски деяния, а всички тези протести тръгнаха от там. От Христо Иванов, който не можа да влезе в българското крайбрежие, защото трябвало да се пази етническия мир", каза Николай Банков.

 

Правният комитет ще се занимава и с местни казуси, каза още адвокат Банков. Ще се изиска информация за извършени ревизии в Община Пловдив за всички финансови операции, които са правени. Ще бъдат представени и данни от Областна дирекция на МВР за нарушенията на Закона за движение по пътищата от страна на шофьори.


Представянето на Пловдивски правен комитет е от 14 часа в Дома на техниката.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 5244 |09.07.2020 240 са новите заразени с COVID-19 при направени 4 300 PCR теста . 17| 5405 |19.06.2020 Президентство: Отправени внушения на Спецпрокуратурата оставяме без коментар . 1| 4712 |04.06.2020 ПЕС: Изправени сме пред исторически избор – ЕС да поеме ролята на глобален лидер, иначе демокрацията е в опасност . 1| 5355 |24.05.2020 Георги Господинов: Отговорни сме към думите, защото сме направени от нещата, които изричаме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads