Реклама / Ads
20| 4573 |09.10.2009 НОВИНИ

Пловдивският кмет: Стоплих отношенията с ГЕРБ

.
Славчо Атанасов
Няма да посрещам Давид Черни с хляб и сол, но ще му зачисля екскурзовод, за да види със собствените си очи нашите старини, култура и традиции, обяви Атанасов.
 

Пловдив е по-чист град от София, обяви по БТВ пловдивският кмет Славчо Атанасов и добави, че на сметището на Цалапица ще има място за софийския боклук. Frognews.bg напомня, че в Пловдив беше открит нов модерен завод за преработката на боклук и преобразуването му в полезно вещество, но технологията му не е за балиран боклук.

С ГЕРБ отношенията ни се затоплиха, информира Атанасов, който доскоро управляваше с БСП, и го отдаде на откровените си разговори с Б. Борисов. За да е успешен един кмет, той трябва да поддържа добри отношения с централната власт, призна пловдивският кмет.

По повод т.нар. скандал с Давид Черни, Славчо Атанасов каза, че е накърнено националното ни чувство, древна култура и традиции и напомни, че и чешкото правителство се извинило на България. Един кмет не трябва да се съобразява само с общественото мнение, но дори и само то говори, че ме подкрепят около 60%, обясни той. Черни няма място на общинска територия, т.е. в общинска галерия, в часта може да излага колкото си иска, категоричен беше Атанасов. Аз съм представител на българската държавност и няма да го посрещам с хляб и сол, но ще му зачисля един екскурзовод, за да види със собствените си очи нашите старини, традиции и култура, "защото в Брюксел той направи една гавра с нас, представяйки ни като турски кенеф". Славчо Атанасов обясни, че се води по поговорката "Каквото почукало, това се обадило!"

Frognews.bg напомня, че чешкият авангардист Д. Черни се очаква в Пловдив, за да представи в галерия черния парцал, с който беше покрита турската тоалетна, изобразяваща нашата страна, след протестите на официалните български власти. Атанасов се зарече, че ще прати полицаи, за да му попречи да влезе в общинска галерия.
Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4857 |11.09.2009 Борисов: Отношенията ми с Първанов са лоши . 3| 5071 |23.05.2009 Отношенията между топлофикациите и бита да се променят законово . 19| 4689 |15.09.2008 Президентът торпилирал отношенията си с кмета заради премиера . 42| 5504 |02.09.2008 "Нечестив брак" били отношенията ГЕРБ - ДСБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads