Реклама / Ads
11| 6728 |22.01.2013 НОВИНИ

Пловдивският сержант планирал четворното убийство

.
Съпругата Николина и двамата им сина
Сержант Георги Тепавичаров, който уби съпругата и децата си, и след това сложи край на живота си, е прехвърлил семейната кола „Дачия" и апартамента на бул. „Македония" на брат си Костадин.
 

Това съобщи източник от разследването за Дарик. Жилището е било ведомствено на Министерството на отбраната, но Тепавичарови го закупили.

Миналата сряда военният занесъл чанта с хранителни продукти от дома си на брат си. Не се знае какво му е обяснил, но според криминалистите това доказва, че още тогава е бил взел решение да убие семейството си и себе си.

Източник от разследването съобщи още, че сержант Тепавичаров е застрелял двамата си синове Илия и Ангел - на 9 и 3 г., и съпругата си Николина и се е самоубил в петък срещу събота през нощта.

Жената на военния е открита на леглото в спалнята с куршум в главата. Момченцата и бащата са били в детската стая. Децата са лежали в креватчетата си, а сержант Тепавичаров - на земята. Тялото му било затиснало вратата и по тази причина брат му Костадин не е могъл да я отвори.

Според лекари смъртта е настъпила, докато Николина и децата са спели и те са издъхнали мигновенно, без да страдат.

Единствено по ръцете на Георги Тепавичаров има следи от барут сочат резултатите от направената по случая химическа експертиза, съобщи пред журналисти говорителят на прокуратурата в Пловдив Галина Андреева.

Готова е и балистичната експертиза, която доказва, че куршумите са изстреляни от намиращия се до тялото на бащата револвер.

Засега с категоричност се твърди, че няма външна намеса при убийството. По думите на прокурора бащата е стрелял от упор, с по един куршум, най-вероятно в главите.

Все още братът на убития се разпитва само като свидетел. Полицията допуска и други версии, които не са основни.

Финансов мотив най-вероятно стои в основата на тройното убийство и самоубийство в Пловдив, съобщи още Галина Андреева.

Семейството е имало кредити в няколко банки на обща стойност над 200 000 лв., които са били на името и на двамата съпрузи. Тепърва ще се доказва общата стойност за задлъжнялостта на семейството, събира се информация от банки, имотен регистър и от Агенция по вписванията.

Говори се, че е била ипотекирана къщата на съпругата в Чепеларе. Срокът на кредитите е бил 2013 г. и 2021 г. Най-вероятно семейството е било притискано от банковите институции.

По случая работят и специалисти от Института по психология на МВР.

32-годишният Георги Тепавичаров, 29-годишната му съпруга Николина и двете им момченца бяха открити мъртви вчера в дома им в Пловдив.
Четиримата са живеели в апартамент на улица "Трети март" в пловдивския квартал "Кючук Париж". 29-годишната Николина е от Чепеларе, а съпругът й Георги от Нареченски бани.
 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 6106 |14.04.2012 Пловдивският митрополит Николай отлетя за Благодатния огън . 44| 7618 |15.12.2011 БРАВО! Пловдивският кмет забрани чалгата! . 12| 5422 |23.08.2011 Убиецът планирал покушението във Фейсбук . 4| 5421 |30.05.2011 Пловдивският кмет погна собствениците на рушащи се сгради

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads